2013-09-11 10:06:01• hírek • MTI

Maradhat a túlsúlyos vendégszakács Új-Zélandon

Mégis meghosszabbították annak a dél-afrikai vendégszakácsnak a tartózkodási engedélyét Új-Zélandon, akit kövérsége miatt nem látnak szívesen a hatóságok, mivel túlsúlya miatt sokba kerülhet egészségügyi ellátása. A hosszabbításhoz vállalnia kellett esetleg gyógyításának minden költségét - adta hírül a BBC.

A jelenleg 130 kilós (178 centi magas) Albert Buitenhuis hat éve érkezett Új-Zélandra, azon belül Christchurchbe - még kövérebben. Akkor 160 kilót nyomott, mégsem utasította el vízumkérelmét a hatóság, és a férfi munkavállalási engedélyét azután minden évben meghosszabbította idén júliusig. A megtagadás indoklásában az állt, hogy "nincs az elfogadható egészségügyi normáknak megfelelő állapotban", a fő kifogás az volt, hogy a szakácsnak ízületi gyulladás van a térdében.

A döntés ellen fellebbezett a férfi arra hivatkozva, hogy kevesebb a túlsúlya mint korábban, amikor rendre megkapta az engedélyt. A hatóság immár beadta a derekát, de kikötötte, hogy a szakács nem tarthat igényt semmiféle állami egészségügyi ellátásra. 

A férfi közölte, hogy tovább akar fogyni, a következő hónapokban 25 kilóval tervezi csökkenteni testsúlyát.

Új-Zéland a fejlett országok közül az egyik legkövérebb: lakosainak csaknem 30 százaléka túlsúlyos, emiatt a bevándorlási hatóság megköveteli, hogy minden vendégmunkás elfogadható egészégi állapotban legyen, és ne terheljék még ők is az új-zélandi állami egészségügyi ellátást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: