2011-07-21 09:11:41• hírek • MTI

Marad-e valaki állva?

Mindhárom magyar csapat idegenbeli visszavágón próbálja kiharcolni csütörtökön a továbbjutást a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójából, míg egyedüli román csapatként a Medgyes odahaza fordítana. Az első meccsen 2-1-re diadalmaskodott FTC a norvég Aalesund, a múlt héten egyformán 1-1-re végzett Paks és Kecskemét pedig a szintén norvég Tromsö, illetve a kazah Aktobe vendégeként lép pályára. Ezzel szemben az erdélyiek 1-0 arányú vereséget szenvedtek a finn Kuopion otthonában.

Prukner László, a fővárosiak vezetőedzője szerint a fegyelmezett játék lehet a siker titka: "Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt. Fegyelmezetten kell játszanunk - fogalmazott a csapat honlapján a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy a műfüves pálya gondot okozhat tanítványainak. - Erre nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk ezt a felületet."

A bajnoki ezüstérmes Paksnak és a kupagyőztes Kecskemétnek (a két csapat éppen egymással csapott össze az NB I múlt hétvégi, első fordulójában, s a meccs a tolnaiak 3-2-es sikerével zárult) egyformán bravúrra lenne szüksége a továbblépéshez.

"Felkészültünk, bár a sorozatmeccsek miatt nem sok időnk volt erre. - mondta a klub honlapján Kis Károly, a paksiak mestere. - A Tromsö játékosai már az első meccsen bizonyították, hogy erősek, gyorsak, és a klasszikus skandináv stílus mellett képesek a kombinatív játékra is. Ahhoz, hogy meglegyen a bravúr, száz százalékot kell nyújtanunk, mindenkinek a tudása legjavát kell adnia. Fontos, hogy ne legyen olyan periódus a mérkőzésen, amikor ők uralják a játékot, illetve minél kevesebb ilyen szakasz legyen."Egyedül a Ferencváros kezd előnnyel, egy gólos fórját kellene megőriznie Norvégiában fotó: ftc.hu


A magyarok közül legnehezebb helyzetben talán a Kecskemét van, amely egyrészt egy több ezer kilométeres utazás után lép pályára Kazahsztánban, másrészt várhatóan rekkenő hőség és fanatikus helyi drukkerek várnak rá, a háromórás időeltolódásról már nem is beszélve. Az együttes játékosai szerint a legfontosabb az, hogy a találkozó első húsz percét átvészeljék kapott gól nélkül, s ha ez sikerül, talán meglehet a továbbjutás.

Szintén nincs irigylésre méltó helyzetben a Medgyesi Gaz Metan sem. Az erdélyi együttes ugyan csak 1-0-ás vereséget szenvedett idegenben a Balogh Balázzsal felálló Kuopion ellen, ám a fegyelmezetten védekező finnek ellen ezt sem lesz könnyű ledolgozni. Nem könnyíti meg a helyzetet az sem, hogy a gárda egyik alapembere, Paul Parvulescu összekülönbözött Cristi Putsai vezetőedzővel és a hírek szerint még a keretben sem lesz benne.

A múlt pénteki sorsolás alapján a Ferencváros a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal, a Medgyes pedig Stieber Zoltán és Szalai Ádám csapatával, a német Mainzzal mérkőzhetne a 3. selejtezőkörben.

A csütörtöki program (az első meccs végeredménye):
Medgyes -  Kuopion 18.00 (0-1) (DigiSport)
Aktobe - Kecskemét 18.00 (1-1)
Aalesund - Ferencváros 20.00 (1-2)
Tromsö - Paks 20.00 (1-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: