2011-03-17 11:44:27• hírek • Szatmar.ro

Marad-e magyar az Európa-ligában?

Csütörtökön eldől, melyik az a nyolc csapat, amely versenyben marad a labdarúgó Európa-liga sorozatának idei megnyeréséért. A még versenyben lévő együttesekben három magyar és két román futballista szerepel, közülük azonban csak hárman számíthatnak arra, hogy lehetőséget kapnak csütörtök este.

Közülük Dzsudzsák Balázs biztosan ott lesz a PSV Eindhoven kezdőjében, amely együttes a hazai 0-0 után az Ibrox Parkban próbálhatja meg feltörni a Glasgow Rangers védelmét. A 24 éves szélső nagyszerű szezont fut, a hétvégén megszerezte 15. holland bajnoki gólját, de az EL-ben is már hat találatnál tart. Intő jel lehet, hogy a skótok idén hét hazai bajnokijukból hatot megnyertek és mindössze három gól kaptak. Igaz, ebből kettőt pont az ősi ellenfél Celtic rámolt be, amely nyerni is tudott a protestáns katlanban.

A PSV-nél is nehezebb helyzetben van Huszti Szabolcs együttese, a Zenit Szentpétervár, amely meglepetésre 3-0-ra kikapott a Twente otthonában. A holland bajnoki címvédő az előző körben is Oroszországban járt, akkor a Rubin Kazanyt ejtette ki, úgy, hogy Moszkvában 2-0-ra nyerni tudott. Huszti a hétvégi első bajnoki fordulóban szinte végig a pályán volt (a 89. percben cserélték le), így szinte biztosan szerepet kap a Twente ellen is.

Szinte biztosan nem játszik viszont Gulácsi Péter, aki Pepe Reina mögött csak második számú kapus a Liverpoolban. A „kormoránok" a múlt héten gyenge játékkal előrukkolva 1-0-ra kikaptak Bragában, helyzetük azonban távolról sem reménytelen. Már csak azért sem, mert a portugálok a idei szezonban egyszer már jártak Angliában: a Bajnokok Ligája csoportkörében 6-0-ra kikaptak az Arsenal otthonában.

Angliában, pontosabban Manchesterben lép pályára a Dinamo Kijev is, amely az első meccsen tökéletes taktikai partitúrát produkálva 2-0-ra legyőzte a Cityt. Az ukrán gárdában nem valószínű, hogy Tiberiu Ghioane is lehetőséget kapjon: a kézdivásárhelyi futballista az idei szezonban csak két bajnokin lépett pályára, utoljára október közepén.


Huszti szélsőjátékára nagy szüksége lehet a Zenitnek fotó: fc-zenit.ru
Huszti szélsőjátékára nagy szüksége lehet a Zenitnek fotó: fc-zenit.ru


Alapember viszont a Portóban Cristian Sapunaru (17 bajnoki, 6 EL-meccs az idei produkciója), aki valószínűleg ezúttal is ott lesz a Dragao-stadion gyepszőnyegén a CSZKA Moszkva ellen. A portugálok 1-0-ra nyerni tudtak Moszkvában, ám intő jel lehet nekik, hogy egyrészt az első meccsen az oroszok egy sor ziccert alakítottak ki, másrészt pedig, hogy az előző körben a sevillai győzelmüket egy hazai vereség követte. Ráadásul a CSZKA is a Szalonikiben aratott győzelmének köszönhetően jutott tovább az előző fordulóban.

Szintén idegenben teljesít eddig jobban a másik orosz gárda, a Szpartak Moszkva is. Valerij Karpin csapata a 16-os döntőben a bázeli győzelmét követően hazai pályán csak egy döntetlenre volt képes odahaza. Egy iksz ezúttal is elég lenne számukra a dicsőséghez, ám Amszterdamban az Ajax sokkal jobban játszott és csak a rossz helyzetkihasználása miatt szenvedett vereséget. Másrészt a Szpartak nincs jó formában: a bajnokság első fordulójában kiütéses, 4-0-ás vereséget szenvedett Rosztovban.

A Villarreal „olaszos" győzelmet aratott Leverkusenben: védekezett és kontrákból három gólt is szerzett. Amennyiben a németek meg tudják ismételni hazai produkciójukat, de helyzeteiket be is lövik, akkor akár le is dolgozhatják egy gólos hátrányukat a spanyol kisvárosban.

A Benfica a múlt héten lemásolta az előző körben bemutatott produkcióját: 0-1-ról fordítva nyert 2-1-re, úgy, hogy Jara ezúttal a 81-ben szerezte a győzelmet jelentő találatot. Akkor a visszavágón a „sasok" 2-0 arányban Stuttgartban is nyerni tudtak, ezzel az eredménnyel pedig Párizsban is kiegyeznének. A St.Germain eddig négy hazai EL-meccséből háromszor gólt sem kapott - igaz, ezek közül kettőn nem is rúgott. A másik két meccsen viszont két gólos győzelmet aratott.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Paris Saint-Germain -Benfica 20.00 ( 1-2) DigiSport.hu
Manchester City - Dinamo Kijev 20.00 (0-2) Sport.ro
Zenit - Twente 20.00 (0-3)
Szpartak Moszkva - Ajax Amsterdam 20.00 (1-0)
Porto -CSZKA Moszkva 22:05 (1-0)
Glasgow Rangers -PSV Eindhoven 22:05 (0-0)
Villarreal -Bayer Leverkusen 22:05 (3-2)
FC Liverpool -Braga 22:05 (0-1) DigiSport.hu, Sport.ro

Sapunarura és a Portóra előnye ellenére sem vár könnyű meccs a CSZKA ellen
Sapunarura és a Portóra előnye ellenére sem vár könnyű meccs a CSZKA ellen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: