2011-10-16 19:51:44• hírek • Szatmár.ro

Marad a gáz ára

A kormány az 53/2011-es rendeletében szabályozta a gáz árának a lakosságra vonatkozó stabilitását.

Ennek értelmében 2012 tavaszáig, - s ha addig másként nem rendelkezik, akkor 2012 végéig - biztosan nem változik a földgáz ára a lakosság számára. Az ipari fogyasztók viszont már július elsejétől 10 százalékkal többet fizettek a gázért. Az ipari fogyasztók esetében 2012 márciusáig 3 szakaszban drágítják a földgáz árát és ez az áremelés ennek a folyamatnak az első része volt. Az energiaszabályozó hatóság elsősorban az import gáz árának növekedésével magyarázza a drágítást.

Günthner Tibor RMDSZ-es szenátortól megtudtuk, hogy a kormányrendelet elfogadtatása során a Parlamentben az ellenzéki képviselők leszavazták a jogszabályt. Azaz a lakosság érdekeit figyelmen kívül hagyva, lényegében ellenük szavaztak.

Ők is az ipari felhasználóknak szánt gáz árának a drágítását vették indokul. A szenátor hozzátette, hogy mindez annak is köszönhető, hogy a kormánypárti és ellenzéki politikusok között oly annyira elmérgesedett a hangulat, hogy utóbbiak még a választóik érdekeit sem veszik figyelembe, csakhogy keresztbe tudjanak tenni a hatalmon lévőknek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: