2014-01-20 12:32:23• hírek • Szatmar.ro

Beszáll a Forma-1-be a Dacia?

Az F1-live.hu korábban már beszámolhatott a hírről, miszerint három új F1-es csapat adta le a nevezési szándékát a szövetségnél. Az amerikai és a szerb istálló mellett a Renault égisze alatt működő Dacia lehet a harmadik esélyes istálló, de csak egy csapat kaphat lehetőséget 2015-ben, vagy 2016-ban, írja a f1-live.hu oldal.

Az olasz Omnicorse arról ír, hogy Colin Kolles - Force India- és HRT korábbi főnöke - a háttérben azon dolgozik, hogy a román márka szerepet vállaljon az F1-ben és beálljon az egykori csapatfőnök projektje mögé.

Ecclestone azonban két csapatról beszélt, de a brit elmondása szerint egyik sem kapcsolódik egy autógyártóhoz. Ez azonban később változhat, ha esetleg a Dacia és a Renault igent mondana az indulásra. A jelen gazdasági körülmények között azonban erre nincs sok esély, véli a f1-live.hu.

Az interneten meg is jelentek az első troll-képek

Az indormációt a Nemzeti Sport is megosztotta, amely elképzelhetőbbnek tartja a lépést, mondván: a Renault amúgy is jelen van a sportágban, mint motorszállító. „A Dacia világszerte a Logan és a Duster modelljeivel lett híres a 2000-es években", írja az nso.hu, hozzátéve: a projekt Románia számára is kapóra jöhet, hisz ezzel (is) javíthatnák az ország imázsát.

A Dacia gyárnak nem mellesleg van kapcsolódási pontja a Forma-1 világával, hisz a Dustert a korábbi négyszeres F1-világbajnok Alain Prost is vezette különböző versenyeken. A román gyár másként is jelen van a nemzetközi sport élvonalában: immáron több éve az olasz labdarúgó élvonalban szereplő Udinese csapatának főszponzora.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: