2008-11-21 10:45:08• hírek • Szatmár.ro

Már várják a jelentkezőket

Idén is megszervezik a Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt, immár a tizennyolcadik alkalommal.

A Szent-Györgyi Albert Társaság, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a Szatmárnémeti - Németi Református Egyházközség, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szatmárnémeti MADISZ, az Ady Endre Társaság, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Szent Sebestyén Kolping család, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) közösen szervezi meg január 11-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Szentlélek templom Merk Mihály termében, a XVIII. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny megyei döntőjét.

 

A versenyen bárki részt vehet, aki betöltötte 12. életévét. A versenyzők küldjék el a Szent-Györgyi Albert Társaság címére: 440030 Satu Mare, Mihai Viteazul 10, vagy a csirak@sm.rdsnet.ro e-mail címre jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kell feltüntetni; név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e-mail cím, foglalkozás, a versenyprogram dalainak, dalcsokrainak leírása, megnevezése, az eddig elért eredmények, minősítések felsorolása. A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk vagy valamelyik művelődési intézmény, népdaléneklési verseny rendezőségének ajánlásával.

Minden versenyzőnek két dalcsokorral kell jelentkeznie, vagy lehet egy ballada és egy dalcsokor is. Törekedjenek régi stílusú dalokból meríteni. Egy dalcsokor előadási időtartama nem lehet több 4 percnél. Népies műdalokat és feldolgozásokat nem fogadnak el. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek. A versenyen népviseletben vagy stilizált népviseletben ajánlott szerepelni. A megyei döntő befejezéseként elhangzik, Papp Fejér Olga és a Művészeti Líceum II. B osztályos tanulóinak előadásában, a Mátyás király dalban és mesében című összeállítás.

A verseny első három helyezettje részt vehet a kárpát-medencei döntőn 2009. január 23-25-én. A kárpát-medencei döntőbe jutott versenyzők a KÓTA szólóénekes népzenei országos szintű minősítését is kérhetik, ahol kiosztják a bronz, ezüst, arany, Arany Páva díjat. Részt vehet a Duna Televízió Pacsirta vetélkedőjén, akárcsak a tavalyi legjobbak. Az Arany Páva díjban részesülőket a KÓTA meghívja az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára.

A XVIII. HAL megyei döntőjére 2009. január 10. lehet jelentkezni, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: