2019-05-26 08:21:49• hírek • Szatmár.ro

Leadták szavazatukat az RMDSZ Szatmár megyei politikusai is

Vasárnap reggel 7 óra óta zajlik a referendummal egybekötött EP-választás, melyen a civilek mellett természetesen a politikai pártok tagjai is részt vesznek.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei tagjai közül elsőként Erdei D. István adta le voksát, mégpedig Szamoskrassón. "Erős Európáért álltam ki! Hiszek az Unióban és azt akarom,hogy az egyenlő felek elvének megfelelően, a kölcsönös bizalom és tisztelet jegyében minden nemzet megtalálja a maga boldogulását! Csak így fogja a partiumi magyar ember is európai polgárnak érezni magát" - mondta el a választással kapcsolatban a parlamenti képviselő.



Turos Lóránd Érszakácsiban járult az urnák elé. „Egy erős Európáért és egyben egy fejlődő, gyarapodó Erdélyért szavaztam a mai napon. Úgy gondolom csakis jelenléttel és felkészültséggel tudjuk a magyar embereket képviselni. Azt szeretném, hogy közösségeink tovább gyarapodjanak, hogy kultúránk tovább virágozzon. Ennek érdekében arra buzdítok mindenkit, hogy menjen el szavazni és támogassa az erős magyar képviseletet" - üzente a választópolgároknak a Szatmár megyei szenátor.
 

Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető enöke Vámfaluban szavazott. „A ma hajnalban Vámfaluban leadott szavazatommal a helyi kicsi, de határozott magyar közösség azon akaratát erősítettem, hogy a Kárpát-medencei magyar képviselet megvalósuljon a mai választás után az EP-ben" - mondta el.  Kovács Máté, a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ csoport frakcióvezetője pedig Dobrán adta le szavazatát. „Azt gondolom, egyetlen esélyt sem szabad elszalasztanunk, amikor beleszólhatunk a jövőnk alakulásába. Amire ma szavaztunk, annak hatásait hosszabb távon tapasztaljuk majd. Nem vitás, hogy a saját érdekeinket csak a saját képviselőink fogják megvédeni, úgy kisebbségi kérdésekben mint gazdáinkat, önkormányzatainkat érintő Támogatások terén.”


Magyar Lóránd, parlamenti képviselő nem sokkal 10 óra előtt Kökényesden adta le a szavazatát. „Ma azért szavaztam - mint eddig egész életemben mindig - hogy nekünk, magyaroknak, elég erős maradjon a hangunk Szatmár megyében, Erdélyben, Romániában és most az Európai Unióban is. Ma az erős Kárpát medencei képviseletre voksoltam és arra bíztatok mindenkit, hogy tegyen ugyanígy, ha azt akarjuk, hogy megmaradjanak az agrártámogatások és fejlődhessen a vidéket éltető mezőgazdaság.”



Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a 15-ös Számú Óvodában adta le szavazatát. Ő videóban üzent a szavazópolgároknak.
 

Piricsi Arthur, Sárközújlak polgármestere is leadta voksát. „Az Európai Uniót csak úgy tudom elképzelni, hogy mi, erdélyi magyarok is megfelelő képviselettel rendelkezzünk, nagyon fontos, hogy Brüsszelben is hallassuk a hangunkat. Ezen kívül reménykedem abban, hogy az önkormányzatok egyre több támogatásra tudnak majd pályázni, mégpedig olyan támogatásokra, amelyekre valóban szükség van, nem pedig olyanokra, amelyeket ránk erőltet az Unió" - mondta el a városvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: