2019-05-26 09:52:23• hírek • Bede Emőke

Már vannak olyan települések Szatmár megyében, ahol a szavazási arány meghaladta a 20 százalékot

Vasárnap reggel 7 óra óta tart Romániában a referendummal egybekötött EP-választás, s már most, alig öt órával az urnanyitás után úgy tűnik, hogy jóval többen élnek szavazati jogukkal, mint a korábbi európai parlamenti választások alkalmával.

12 óra 30 perckor Szatmár megyében a részvételi arány 13,74 százalék volt, mely elmarad az országos átlagtól, a 17,55 százaléktól. Szatmárnémetiben az említett időpontban összesen 10 olyan szavazóház volt, melyben az állandó listán szereplőknek már legalább a 20 százaléka pecsételt, de a többi szavazóházban is közelednek már ehhez a vízválasztóhoz. Tasnádon is volt két körlet, mely megugrotta ezt a lécet, viszont Nagykárolyban és Sárközújlakon fél egykor még egyetlen szavazóházban sem regisztráltak 20 százaléknál nagyobb arányt.


A vidéki szavazóházakban mért részvételi ráta az alig néhány százaléktól a 30-35 százalékig terjedt, viszont továbbra is érezhető, hogy a rurális környezetben kisebb a szavazási kedv. Szatmár megye városaiban már közel négyezerrel többen voksoltak, mint a falvakban összesen. Az egyes körzetekben mért százalékos arányokat ide kattintva lehet megtekinteni.


Elmennél szavazni, de nem tudod, melyik szavazókörlethez tartozol? Akkor érdemes lehet felkeresni az Állandó Választási Hatóság honlapját, ugyanis az általuk összeállított online adatbázisból mindösszesen a személyi szám és a vezetéknév, illetve egy biztonsági kód megadása által azonnal kiderül, hol is kell jelentkezni pecsételésre. Az említett oldal ide kattintva érhető el, ha pedig csak a szatmári választási irodákra lennél kíváncsi, kattints ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: