2020-03-20 11:51:37• hírek • Bede Emőke

Már több mint ezren vannak otthoni karanténban Szatmár megyében

Péntek délelőtt újabb, a koronavírussal kapcsolatos jelentést tett közzé a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal, melynek tanúsága szerint megyénkben egyelőre nem fedeztek fel újabb koronavírusos fertőzötteket.

Intézményes karanténban jelen pillanatban (március 20-án, délben) 47 személy van Szatmár megyében, prevenciós céllal pedig már 1024 személyt helyeztek 14 napos lakhelyi elkülönítés alá. Ezen személyek egy része külföldről, a koronavírus által érintett területekről tért haza nemrégiben, másik része pedig csupán itthon került közvetlen kapcsolatban e hazatérőkkel. Noha egyikük sem észlelte eddig a fertőzésre jellemző tüneteket, a háziorvosok és a megyei közegészségügyi igazgatóság folyamatosan monitorozza egészségügyi állapotukat. A lakhelyi elkülönítéssel kapcsolatos tudnivalókért olvasd el korábbi cikkünket is, melyben a leggyakrabban felvetődött kérdésekre adunk választ.


A prefektusi hivatal ugyanakkor azt is közölte, hogy március 19-től kezdődően rendőrökből és csendőrökből álló vegyes csapatok fogják ellenőrizni a lakhelyi elkülönítés alatt álló személyeket. Csak a csütörtöki nap folyamán 525 személyt ellenőriztek, melyek közül 3-ról derült ki, hogy megszegte az otthoni karanténra vonatkozó szabályokat és a tiltás ellenére elhagyta otthonát. A hatóság emberei azonnal riasztották a DSP munkatársait, akik a jelzés nyomán borsos pénzbírságot szabtak ki az érintett személyekre. Ezekkel az esetekkel együtt immár 8-ra nőtt a határátkelőnél történő hamis nyilatkozatok és a lakhelyi elkülönítés szabályainak megszegése miatt kiszabott pénzbírságok száma.
 

A koronavírusos esetek 95 százaléka enyhe lefolyású, súlyossá vagy kritikussá csak az esetek 5 százaléka válik. A vírus által okozott halálozási ráta jelenleg 10 százalék körül mozog. Világviszonylatban eddig 246 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, kik közül mostanra 88 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A COVID-19 által okozott elhalálozások száma március 20. délelőtti óráiban átlépte a 10 ezret. A percenként frissülő koronavírus-összesítésért kattints ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: