2020-05-04 09:36:39• hírek • Bede Emőke

Már több mint 1900 Szatmár megyei személyen végeztek koronavírustesztet

A prefektusi hivatal hétfő reggel közölte, megyénkben 223 személy intézményes karanténban tartózkodik, további 183 fő pedig lakhelyi elkülönítés alatt áll.

A prefektúra arról is tájékoztat, hogy mostanáig (május 4.) 1935 személy mintái alapján 1998 koronavírus-tesztelés történt. A jelentés szerint Szatmár megyében már 31 személyt nyilvánítottak gyógyultnak az orvosok. Újabb elhunytakról szerencsére nem érkezett jelentés, azaz Szatmár megyében továbbra is 6 halálesetet írnak a fertőzés számlájára a hatóságok. Mindez azt jelenti, hogy ha a Kommunikációs Stratégiai Csoport által közölt vasárnapi adatok helyesek voltak, akkor már csak 14 aktív esetről beszélhetünk a megyében.


Továbbra is alacsony a határforgalom

A pandémia megfékezésének egyik első lépése a határokon való átkelés korlátozása volt. Ennek köszönhetően drasztikusan visszaesett a Szatmár megyei határátkelőkön beérkezők száma. Az elmúlt 24 órában Peténél mindösszesen csak 168 személy lépett az ország területére, kik közül 4 főnek otthoni karantént irányoztak elő a hatóságok.


A többiek, azaz az 50 határ menti ingázó és a 114 kamionsofőr a helyszínen kivizsgáláson vett részt, ám mivel egyiküknél sem tapasztaltak koronavírusra utaló tüneteket, ezért ők folytathatták útjukat. A petei határátkelőtől jelen pillanatig összesen 743 főt kísértek intézményes karanténba – közli a prefektúra.


Csanálosnál az elemzett időszakban mindösszesen csak 5-en léptek Szatmár megye területére. A közegészségügyi igazgatóság munkatársai által elvégzett vizsgálatok nem tártak fel Covid-19-re utaló tüneteket, így 3 főt a megyéjüknek megfelelő karanténközpontba kísértek, 2 személynek pedig otthoni karantént irányoztak elő. E határátkelőtől eddig 101 utast kellett intézményes karanténba kísérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: