2020-07-29 09:31:46• hírek • Bede Emőke

Már több mint 12 ezer koronavírustesztet végeztek el Szatmár megyében

A Szatmár megyei Covid-19 laboratóriumban ez idáig (július 29.) 8881 személy biológiai mintáit felhasználva 12 212 darab koronavírustesztet végeztek el – adta hírül szerda délelőtt a prefektusi hivatal.

A betegség felbukkanása óta összesen 94 fertőzöttet sikerült azonosítani, akik közül 76 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak, további 8 személy azonban belehalt a vírus által okozott komplikációkba.


Egészségügyi asszisztenseket alkalmaz a kórház

Azt követően, hogy már lakossági kérésre is végeznek tesztet a szatmári laborban, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége úgy döntött, frissen alkalmazott egészségügyi asszisztensekkel igyekszik tehermentesíteni a már meglévő csapatot. A Facebookon is közzétett felhívás szerint 9 asszisztensre a páciensek előszűrésénél van szükség, további két kollégának pedig a laborban tudnának munkát biztosítani. A jelentkezőknek azt azonban érdemes tudni, hogy a szerződés meghatározott időre szól, melynek értelmében a munkaviszony az egészségügyi vészhelyzet lejárta után még legfeljebb 30 napig él.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: