2008-10-25 00:44:26• hírek • firefox.hu

Már tesztelhető a Firefox Mobil

Megjelent a Mozilla mobiltelefonos böngészőjének, a Firefox Mobilnak az első  alfaváltozata. A mobil böngésző Fennec, azaz sivatagi róka névre hallgat, és az 1.9-es Gecko motorra épül.  A most kiadott változat természetesen csak tesztverzió, hétköznapi célokra, éles környezetben egyáltalán nem ajánlott.

A Fennec mobiltelefonos böngésző támogatja az érintőkijelzőket, és nagy testvéréhez, a Firefoxhoz hasonlóan képes több fül egyidejű megnyitására és kezelésére.

A.Firefox Mobile ugyanolyan intelligens címsort kapott, mint az asztali verzió.  A jelszókezelő és a személyes adatok egyszerű törlésének lehetősége szintén méltóvá teszi a Firefoxhoz.  A későbbi változatokba várhatóan beépítik a Firefox 3.1-be is tervezett TraceMonkey JavaSctript motort. Emellett várható a Geolocation szolgáltatás megjelenése, amely képes a helyhez igazodva végezni a kereséseket.

A Fennec egyelőre csak a Debian-alapú Maemo OS2008 operációs rendszert használó mobil eszközökön fut, így a Nokia N810 Internet Tableten. Tervezik a Windows Mobile-ra írt változat is, ez azonban még nem tesztelhető nyilvánosan. Elkészítették viszont a mobil böngésző tesztverzióját asztali operációs rendszerekre, így Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra is, hogy minél több embernek biztosítsanak lehetőséget a Fennec kipróbálására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: