2015-05-04 13:25:03• hírek • Szatmár.ro

Már tanítanak a Kölcseyben a Schmitt Pál Alapítvány támogatásából vásárolt okostáblákon

Okostáblák segítségével okosodnak a diákok, ez a követendő európai trend az oktatásban. Szatmárnémetiben is több iskola rendelkezik ilyen táblákkal. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium nemrég az egykori magyar köztársasági elnök alapítványától kapott támogatásból vett négy újabb táblát és rengeteg oktatássegítő interaktív szoftvert.

Szepessy József egykori sportoló, ma nagyrabecsült németországi üzletember közbenjárásával 2 millió forintos támogatást kapott a Schmitt Pál Alapítványtól a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Ebből az összegből négy okostáblával bővítették az iskola interaktív oktatási eszközeinek a számát, de ami fontosabb: sikerült számos oktatási szoftvert is beszerezni Magyarországról, amelyekkel hasznosabban lehet használni a modern táblákat.

Európai trend ugyanis az okostáblák használata és az is, hogy ezeken a folyamatopsan készülő interaktív oktatási szoftvereket futtatják a tanárok - így mélyítve el a tananyagot az iskolások kobakjában.

"A tanárok egyes szoftverek segítségével a saját tananyagukat is összeállíthatják okostáblás verzióban. Kvízjátékokat is megszerkeszthetnek, a diákok pedig nagyon kedvelik az órák okostáblás részét" - mondta el a Szatmár.ro-nak Pataki Enikő igazgatónő.

A négy megvásárolt tábla mellett egy újabb okostábla is az iskola birtokába jutott, gyakorlatilag a tantárgyversenyen remekül szerepelt diákok segítségével. A jó eredményekért ugyanis nem csak a diákot, hanem az iskoláját is jutalmazzák különböző összegekkel. Ebből jött össze az ára egy újabb okostáblának, amelyet a Matematika-laborban helyeztek el. A magyarországi támogatással vett táblákat a fizika, a földrajz és a biológia szaktantermekben, valamint az egyik elemi osztályban helyezték el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: