2020-05-30 09:31:11• hírek • Bede Emőke

Már száz szabad állást jegyeznek a megyében

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Covid-19 és a betegséget okozó új típusú koronavírus nem csak a járvány által érintett országok egészségügyi rendszerét állítja kemény próba elé, hanem a gazdaságot is. Nagyon sok alkalmazottat kényszerszabadságra küldtek, másokat pedig már egyáltalán nem várnak vissza a munkahelyükre.

Az, hogy mennyire megcsappant a munkavállalók iránti igény, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) adatbázisában is tetten érhető, hiszen míg máskor akár 300 szabad munkahelyet is jegyeztek, jelenleg az ügynökségnek jelenleg mindössze 100 betöltetlen állásról van tudomása. Noha első pillantásra ez sem tűnik soknak, viszont egy hónappal ezelőtt alig több mint 60 szabad helyet tartottak számon megyénkben.


A 100 szabad állás közül csupán 2 betöltéséhez szükségeltetik felsőfokú végzettség, 65 helyre középfokú végzettséggel is lehet pályázni, 33 állás elfoglalására pedig a képzettséggel nem rendelkező személyek is jelentkezhetnek. 14 főt az épületbontással is foglalkozó cégek alkalmaznának, 12 személy kereskedelmi dolgozóként helyezkedhetne el, de keresnek 10 kamionsofőrt, 5 bolti eladót, 4 állatgondozót, ugyanennyi alkatrész-összeszerelőt, 3 autószerelőt és 3 telefonos diszpécsert is.


Most csak azokat a területeket emeltük ki, ahova a legtöbb munkatársat várják, viszont ide kattintva lehet még böngészgetni a listát, hiszen néhány más munkakörben is szükség van 1-1 emberre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: