2020-03-28 18:40:39• hírek • Szatmár.ro

Már online is kitölthető a lakhely elhagyásához szükséges formanyomtatvány!

Fontos változás a kijárási tilalmat illetően: már online is kitölthető a lakhely elhagyásához szükséges dokumentum - azonban úgy tűnik, egyelőre a kinyomtatása továbbra is kötelező.

 

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) új webes űrlapot tett közzé, amelynek kitöltésével, a kijárási tilalomra vonatkozó rendeletben meghatározott esetekben elhagyhatjuk otthonunkat. A könnyítés ezúttal az, hogy okostelefonon vagy számítógépen is kitölthető a dokumentum, azonban úgy tűnik, nem sikerült kevésbé bürokratikussá tenni a folyamatot, a dokumentumot ugyanis ki kell nyomtatni, aláírni, és lefényképezni, nem elég online aláírni.

 

A formular.sts.ro címet érdemes lesz megjegyezni mindazoknak, akik a jövőben inkább okostelefonjukon szeretnék kitölteni azt a formanyomtatványt, amelynek hiányában tetemes büntetéssel súlythatnak a hatóságok emberei.

 

A kitöltött adatokat legközelebb nem kell újra begépelni, ezeket azonban nem jegyzi meg az STS, a felhasználó telefonján vagy számítógépén tárolódnak az adatok. 

 

A weboldalon generált pdf-dokumentumot akár a telefonon is be lehet mutatni, a személyi igazolványt mellékelve, azonban az aláírást ez esetben is tartalmaznia kell.  Ráadásul úgy tűnik, nem elég online aláírni, ki kell nyomtatni, aláírni, és lefényképezni a dokumentumot  - kissé értelmetlenné téve az egész folyamatot. 



A nyilakozat ugyanakkor akár kézzel is megírható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: