2012-08-09 18:00:05• hírek • Kocsis Zoltán

Kétszázezer lejjel támogatja Szatmárnémeti a VSK-t

Kétszázezer lejjel megemeli a Szatmárnémeti Városi Sportklub költségvetését a városi tanács - erről a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen döntöttek a városatyák. Néhány héten belül immár második alkalommal emeli meg valamelyik helyi önkormányzat valamelyik sportklub költségvetését, miután június végén hasonló döntést hozott a Szatmár Megyei Tanács (MT) az Olimpiával kapcsolatban.

A csütörtöki döntés értelmében a férfi kézilabda és női kosárlabda szakosztályt működtető VSK költségvetését 200.000 lejjel emelte meg a városvezetés. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, amint azt Magyar Lóránd tanácsos elmagyarázta, hogy az összeg háromnegyed részét még a Csehi Árpád vezette MT különítette el és utalta át a város számlájára. A polgármesteri hivatal tehát ezt az összeget további ötvenezerrel emelte meg. Az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének alelnöke szerint ez a pénzügyi infúzió biztosítja a klub működését az év végéig.

A VSK már csak azért is költségvetés-kiegészítésre szorul, mert női kosárlabdacsapat az ősszel történelme során először elindul az Európa Kupában, ami azt jelenti, hogy Oroszországba, Dániában és Franciaországba is el kell utaznia.

Februárban az idei évre szóló költségvetés 2.700.000 millió lejes költségvetést hagyott jóvá a VSK számára.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, az MT június 23-i ülésén 250.000 lejjel emelte meg az Olimpia labdarúgócsapatának a költségvetését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: