2011-09-21 14:08:18• hírek • itcafe.ro

Már nem kell meghívó: bárki csatlakozhat a Google+-hoz

A Facebookkal versenyre kelő szolgáltatás fontos újításokkal jelentkezett, de a legfontosabb: elindult a nyilvános bétateszt.

A Google hivatalos blogjában Vic Gundotra, a vállalat fejlesztési alelnöke jelentette be, hogy a meghívásos tesztelési időszak 90 napja alatt a cég 91 javítást, funkcióbővítést hajtott végre a Google+ rendszerében, és három hónap után most egyetlen nap 10 változtatást bejelentve elérték a szimbolikus 100-as számot. Ez utóbbi tíz közül a legfontosabb, hogy lezárták a zártkörű tesztelési időszakot, átléptek a nyilvános béta állapotba, vagyis mostantól meghívó nélkül is bárki, aki elmúlt 18 éves, csatlakozhat a Google+-hoz, a Facebook versenytársának szánt közösségi szolgáltatáshoz. (A bejelentés időpontja nem véletlen: két nap múlva kezdődik a Facebook fejlesztői konferenciája, ahol várhatóan több újdonságot mutatnak be.)

Ez utóbbin kívül rég várt igényt szolgált ki a Google, amikor beépítette a keresési funkciót is, mellyel mindenhol, a topikokban, a bejegyzésekben, a tagok között, de a weben is kereshetünk. A többi változtatás a bevezetés óta jelentős számú pozitív kritikát kapott Hangouts szolgáltatást érinti.

Mostantól elérhető az akár 10 fős videokonferenciát is lehetővé tevő, böngészőalapú Hangouts mobilos verziója is (Android 2.3x, előre néző kamerás telefonok, az iOS-re készített verzió még fejlesztés alatt), de kérésre beleépítettek egy olyan funkciót is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy adott konferencia (session) eseményeit rögzíteni és közvetíteni is lehessen (Hangouts On Air). Ez utóbbi működtetéséhez természetesen megállapodásokat kell kötni a televíziós társaságokkal, de ez a folyamat már megindult.

A Google plus oldala.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: