2016-05-26 17:26:06• hírek • Kocsis Zoltán

Már nem csak munkára, de jól fizető munkára van szükségünk!

„A szatmári embereknek nem munkára van szükségük! Ezen a szinten már túlléptünk", jelentette ki csütörtökön Radu Bud prefektus. „A szatmáriaknak már jól fizető munkahelyekre van szükségük! Ez kell legyen mindannyiunk célja, ezért kell dolgozniuk politikusoknak, önkormányzati vezetőknek!", tette hozzá.

A kormánybiztos erről azt követően beszélt, hogy a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség ismertette az áprilisban megtartott általános állásbörze eredményeit. Ezekből kiderül, hogy a 940 érdeklődő közül 77-en már helyben aláírhatták szerződésüket.

További 472-en jelentkezhettek interjúra, ám közülük már csak viszonylag kevesek számára volt gyümölcsöző a megbeszélés, mert mindent összevetve 118-an jutottak kenyérkereseti lehetőséghez. Közülük 71-en voltak a börzét megelőzően munkanélküliek.

A statisztikai adatokat boncolgatva kiderül, hogy továbbra is leginkább a tapasztaltabb munkaerő iránt van igény: a szerződést kapók közül 61-en már betöltötték 45. életévüket, 36-an pedig 35-45 év közöttiek, míg a 25 évnél fiatalabbak közül csak tízen jártak sikerrel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: