2019-12-28 11:50:40• hírek • Bede Emőke

Már nem csak Óvárinál, hanem Mezőfénynél is próbálkoznak az illegális határátlépéssel

Péntek este, 20 óra környékén a szatmári határrendészek épp Óvári közelében járőröztek, amikor négy, Magyarország irányába gyalogosan siető személyre lettek figyelmesek – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság szóvivője.

Mivel az országhatárt már mintegy 800 méternyire megközelítő személyek jelenlétét semmi nem indokolta a területen, ezért az egyenruhások úgy döntöttek, igazoltatják őket. Ennek céljából a négy, románul nem beszélő férfit a határrendészet székhelyére kísérték, ahol a vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a 27 és 52 év közötti férfiak Marokkóból származnak, és a román hatóságok felé már benyújtották menedékjogi kérelmüket.
 

Alig másfél órával később, a nagykárolyi kollégáknak is kapásuk volt. Mezőfény területén, alig 150 méterre az országhatártól három afroázsiai férfira bukkantak az egyenruhások. Az ügyben indított vizsgálat során kiderült, hogy a 16 és 31 év közötti fiatalemberek Algériából érkeztek, és az Óváriban kézre kerített társaikhoz hasonlóan már ők is benyújtották korábban a menedékjogi kérelmüket.


A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt indított nyomozást a két ügyben, melyeknek érintettjeit a máramarosi menekültközpontban helyezték el.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: