2018-03-27 09:41:26• hírek • Bede Emőke

Már nem a legszigorúbb részlegen őrzik az apai hármas gyilkossság vádlottját

Kiengedték az apai mészárlás vádlottját a nagyváradi börtön legszigorúbb részlegéről, jelenleg másik négy, előzetesét töltő rabbal ül egy cellában.

Huszonegy napig őrizték a nagyváradi börtön legszigorúbb részlegén R. Razvant, azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta szüleit és nagyanyját. A börtön szerint az előírásoknak megfelelően három hétig úgynevezettt „karanténban” tartották a vádlottat, azaz egy aprócska cellában teljesen egyedül kellett töltenie mindennapjait. Mivel azonban lejárt ez a 21 nap, így a férfit kiengedték a börtönszlengben gyakran csak „lyukként” emlegetett magánzárkából. Mi több, azonnal négy másik rabbal is osztoznia kell új celláján, akik szintén előzetes letartózatásukat töltik.
 

R. Razvan egyébként még mindig nem ismert be semmit, mi több, egyenesen tagadja a gyilkosságok elkövetését. Megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva pedig szinte hetente kérelmezi, hogy az előzetesből kerüljön át hatósági felügyelet alá, mely voltaképp szabadlábra helyezést jelent. Legutóbb épp hétfőn döntött a nagyváradi ítélőtábla, cseppet sem meglepő módon elutasította a férfi beadványát.
 

Hogy az ügyben folyó eljárással kapcsolatos elégedetlenségének hangot adjon, a férfi már sokadik napja nem vesz magához ételt, csupán folyadékot. A törvények értelmében azonban ez nem számít kihágásnak a rácsok mögött, minden rabnak joga van ehhez. A börtön ilyenkor jelentésben számol be arról, hogy a fogvatartott visszautasítja az ételt, majd ezt csatolják az ügy aktájához. Arra azonban, hogy egyen, nem kötelezhetik a börtönlakót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: