2008-11-10 12:53:24• hírek • Szatmar.ro

A Dinamo nyert a legtöbbet vasárnap

A listavezető pályára sem lépett vasárnap, mégis ő örülhetett leginkább az eredményeknek.

A bajnoki tabellát vezető Dinamo két tradicionális riválisa, a Rapid és a Steaua döntetlen játszott egymás ellen, míg a címvédő Kolozsvár is csak egy pontot tudott elhozni Brassóból.

A játéknap első találkozóján a néhány alapemberét (Tony, Sousa, Culio) nélkülözni kénytelen CFR annak a Brassónak az otthonában lépett pályára, amely az elmúlt hat mérkőzősén egyaránt döntetlent ért el. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, majd idővel a CFR kiegyenlítette a játékot, ám hátrányba került: Hadnagy a találkozó első helyzetét értékesítette a 20. percben. A kolozsváriak első félidőben produkált játéka nem hasonlított egy bajnokcsapatéhoz, támadásai esetlenek, mezőnyfölénye meddő volt.

Ennek ellenére Dubarbier a 38. percben kiegyenlíthetett volna, de lövése a kapufát, Deac ismétlése Steleát találta el, majd Trica gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. Alig két perccel később aztán Deac beívelést Dani fejelte a hálóba, megszerezve az egyenlítő találatot. A második félidőben beállt Culio, ezzel feljavult a vasutasok játéka, de Stelea eszén nem tudtak túljutni. A veterán kapus előbb Deac ordító helyzeténél mentett, majd Culio elől tisztázott. Az utolsó tíz percben nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, Pereira és Oberman is eltalálták a kapufát, Stelea pedig Kone fejesét tornászta fölé, a túloldalon az utolsó pillanatban Pereira a gólvonalról mentette Roman lövését.

A forduló rangadója öt percnyi játék után úgy tűnt, nem a mérkőzésről fog szólni. Ekkor a Steaua szurkolói égő petárdákat kezdtek dobálni a Rapid-szektorba, emiatt percekig állt a játék. Miután helyre állt a rend, a nézők akkor sem láthattak sok játékot, csak esztelen harcot és kemény belemenéseket a középpályán. A helyzetek rubrikába csak csak J. Cesar lövése, illetve Ogararu kapufája és Nicolita lehetősége kerülhet be. A második félidőben semmi sem változott, ugyanaz az óvatos, „csak gólt ne kapjunk" játék folyt a pályán. Az utolsó tíz percben kissé megélénkült a játék, mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot, de az eredmény nem változott.

A bajnoki tabellát a Dinamo vezeti 32 ponttal, két egységgel megelőzve az Urzicenit és hárommal a Craiovát. A Steauának, a Temesvárnak és az Argesnek 24 pontja van, a CFR.nek és a Rapidnak 23.

Eredmények:

Brassó - CFR 1-1
gólok: Hadnagy (20.)illetve Dani (40.)

Otopeni - Vaslui 0-2
gólok: Ljubinkovics (52.), Burdujan (89.)

Rapid - Steaua 0-0

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: