2011-01-11 09:46:16• hírek • Szatmar.ro

Már nem Sainz vezet

Utolsó előtti chilei szakaszukat teljesítették a 32. Dakar versenyzői hétfőn: az Antofagasta és Copiapo közötti 508 kilométer dűnéi bizony nem kedveztek Carlos Sainznak és Paolo Goncalvec-nek.

Kettejük közül egyértelműen utóbbi járt rosszul, hisz az idei ötödik szakaszt megnyerő portugál motoros nagyot bukott, eltörte a lábszárcsontját és feladni kényszerült a versenyt. Nem volt oka viszont panaszra Marc Comának, aki előbb utolérte az előtte haladó Cyril Despres-t és Francisco Lopez-Contardót, majd szorosan mögöttük haladva megszerezte harmadik idei szakaszgyőzelmét a francia és a chilei előtt. A spanyol pilóta így összesítettben 9,19 percre növelte előnyét Despres-vel és 22,48-ra Contardóval szemben.

Az Autonet Import által is támogatott Gyenes Emánuelnek sem lehet oka a panaszra, az idei Dakar egyelőre úgy zajlik, ahogy azt megálmodta (na jó, ki nem álmodozik legmélyebb álmaiban egy győzelemről...). A szatmári motoros a 23. helyen zárta a hétfői napot, az összesített tabellán pedig tartja 21. pozícióját. Csapattársa, a Vectra Racing Team főnöke, Marcel Butuza is jó napot zárt, a 69.-ként ért be a táborba, összesítettben pedig a 68. helyen tanyázik jelenleg. A szerbiai magyar Saghmeister Gábor 61. volt hétfőn és az összesített táblázaton is ugyanezt a pozíciót tartja.


Marcel Butuza sivatagi magánya fotó: vectraracing.com
Marcel Butuza sivatagi magánya fotó: vectraracing.com


Nem zárt viszont egy különösebben jó napot Stephan Peterhansel és Carlos Sainz. Előző immár a ki tudja hányadik defektjét volt kénytelen kijavítani, így csak hatodikként ért célba, az összesítettben pedig másfél órás hátrányával visszaesett a negyedik helyre. A címvédő Sainz hiába nyert idén már négy szakaszt, hiába végzett további három napot a második helyen és hiába vezetett az első naptól fogva, hétfőn elveszítette vezető pozícióját összesítettben. Pedig a szakasz második felében átvette a vezetést az addig a legjobb időket futó Mark Millertől, ám az utolsó dűnéken kétszer is a homok fogja lett, amit kihasználva csapattársa, Nasszer al-Attijah nem csak a szakasz, de az összesített tekintetében is megelőzte - utóbbi tabellán 5,14 perces előnyt szerzett a Matador előtt öt nappal a verseny vége előtt. A napot Giniel de Villiers zárt a bronzérmes pozícióban mind a szakasz, mind az összesített tabella tekintetében, ahol azonban több, mint háromnegyed óra a hátránya a katarival szemben.

A kvadok mezőnyében az összetettben is vezető Alejandro Patronellit Jozef Machacek és Lukasz Laskiewic „követte" hétfőn a célba, az argentin pedig lassan egy perccel vezet honfitársa, Sebastian Halpern előtt, míg Machacek hátránya több, mint két és fél óra. A kamionok mezőnyében taroltak az oroszok és a KAMAZ: Vlagyimir Csagin, Firdaus Kabirov, Eduard Nikolajev volt a sorrend hétfőn, míg az összesített táblázaton Csagin három és fél perccel vezet Kabirov és fél órával a cseh Ales Loprais előtt.

Mark Miller  a homokgödörben fotó: dakar.com
Mark Miller  a homokgödörben fotó: dakar.com


Christophe Declercket Antonia Gimeno Garcia éri utól fotó: dakar.com
Christophe Declercket Antonia Gimeno Garcia éri utól fotó: dakar.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: