2016-10-09 11:45:56• hírek • Agerpres

Daum: erre nem számítottunk

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bevallása szerint nem számított arra, hogy ilyen nagy arányú győzelmet (5-0) arat együttese az Örményország elleni világbajnoki selejtezőn. Christoph Daum azt értékeli a legjobban tanítványai szombat esti teljesítményében, hogy bár korán megszerezték a vezetést, és emberelőnybe kerültek, "nem engedtek ki".

"Nagyon igyekeztünk a játékra összpontosítani, mindenki pontosan tudta, mi a feladata. Valóban jól kezdtük a találkozót, és ami ennél is fantasztikusabb, hogy később sem engedett ki a csapat. Az első találat után mondtam nekik, hogy ne álljanak le, hogy próbálják továbbra is ellenőrzésük alatt tartani a mérkőzést, mert hiába voltak kevesebben a pályán, ha hagytuk volna őket, az örmények képesek lettek volna belelendülni a játékba. (...) Arra biztattam a játékosokat, hogy mozogjanak, fussanak sokat, és ne kényelmesedjenek bele az első félidő 4-0-s eredményébe. Természetesen örülök az eredménynek, de még jobban örülök annak, ahogyan ezt sikerült elérni" - nyilatkozta Daum a Digi Sport televízióadónak.

A vezetőedző hozzátette: nem várja el, hogy minden találkozót ekkora fölénnyel nyerjen meg a csapat. A Kazahsztán ellen játszandó következő selejtező mérkőzés végén például egy 1-0-s eredménnyel is elégedett lenne, hiszen - mint mondta - a legfontosabb, hogy meglegyen a győzelemért járó három pont.

"Asztanában sokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet, nehezebb mérkőzés vár ránk, hiszen Kazahsztán 5-0-s vereséget szenvedett Montenegrótól, és mindent meg fog tenni, hogy kiköszörülje ezt a csorbát. Túl kell lépnünk saját korlátainkon ahhoz, hogy nyerni tudjunk Kazahsztánban" - tette hozzá a német edző.

Románia labdarúgó-válogatottja 5-0-ra (félidőben 4-0) győzte le Jerevánban az örmény együttest a 2018-as világbajnoki selejtező második fordulójának szombati játéknapján. A találatok szerzői: Bogdan Stancu (4., büntetőből), Adrian Popa (10), Răzvan Marin (12), Nicolae Stanciu (29) és Alexandru Chipciu.

A következő fordulóban, október 11-én Kazahsztán nemzeti válogatottjával játszik Románia, szintén idegenben. (agerpres)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: