2018. április. 20., péntek
Névnap:
2013-12-04 17:23:43• hírek • Szatmár.ro

Már megkezdődtek a Fekete Péter próbái

Bessenyei István társulatigazgató
Bessenyei István társulatigazgató

Megkezdődtek a Harag György Társulat szilveszteri előadásának próbái a Szakszervezetek Művelődési Házában, Bessenyei István társulatigazgató rendezésében. A Somogyi Gyula - Zágon István - Eisemann Mihály szerzőhármas Fekete Péter című közkedvelt operettjét a december 30-i, bérletszünetben játszott bemutató után szilveszter esti díszelőadásként is műsorára tűzi a társulat.

Ki ne ismerné az olyan örökzöld betétdalokat, mint amilyenek a Szerelemhez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is az enyém vagy a Holdvilágos éjszakán, amelyek már a címük hallatán is szinte minden korosztály fülében visszacsengenek. Sok egyéb közkedvelt sláger mellett az említettek is újra felcsendülnek majd, élőzenei kísérettel a Fekete Péter című zenés darabban, amelyet a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata kínál a nagyérdeműnek 2013 szilveszterének estéjén.

A történet mi másról is szólhatna, mint a szerelemről, a fiatalságról, és akár ma, a 21. század rohanó hétköznapjaiban, a gazdasági válság kellős közepén is játszódhatna. Egyik főszereplője Lucien úr, akit akár a ma oly divatossá vált karrierépítő szinglik képviselőjeként is tisztelhetünk, és akit nem érdekel más, csupán a pénzhajhászás és a legjövedelmezőbb üzletek megkötése. Véletlenül botlik bele az örökké balszerencsés Pierre-be, és úgy gondolja, vissza nem térő befektetés lehet a váratlan vendég örök szerencsétlenségét kihasználni: részvénytársaságot alapít a pechére. Az üzlet kezdetben virágzik, ám beüt a krach, amikor Lucien és Pierre is szerelmes lesz. A bonyodalmak egyre csak fokozódnak, de a fináléra mindenki megtalálja a maga boldogságát.

Az előadás bemutatójára 30-án, 18 órától kerül sor, bérletszünetben. Ezt követően 31-én, 18 órai kezdettel szilveszteri díszelőadásként is műsorra tűzik. A bemutatóra 30 lejes, a szilveszter esti előadásra pedig 50 lejes egységáron válthatnak jegyet az érdeklődők. A színház ez alkalomból csoportos kedvezményt is hirdet: 12 megvásárolt jegy után egyet ingyen kínálnak az érdeklődő csoportoknak.

- Stílszerűnek tartottuk a babona szerint balszerencsésnek számító tizenhármas számhoz kötni a kedvezményünket, hiszen a darab maga is arról szól, hogyan lehet a hátrányból erényt, a szerencsétlenségből szerencsét kovácsolni, nehéz helyzetben is. A darabbeli peches hős szerencséjét éppen a balszerencsés alkatának köszönheti, s mi mást várhatnánk magunknak és kívánhatnánk nézőinknek a 2014-es évre, mint hogy minden balszerencsénkből szerencsét tudjunk kovácsolni, minden gondunk-bajunk kedvező fordulatot vegyen az új esztendőben? Éppen ezért, szilveszter este nálunk a peches tizenhármasok lesznek a legszerencsésebbek - nyilatkozta a csoportos kedvezménnyel kapcsolatban Bessenyei Gedő István, a társulat szóvivője.

A kedvezmény a legalább 13 fős csoportok mellett a 13-ik, 113-ik, 213-ik stb. egyéni jegyvásárlóra is vonatkozik. Utóbbiak szintén ingyen juthatnak hozzá egy-egy belépőhöz a szilveszteri produkcióra.

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, további információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

A Fekete Péter szereplői: Bodea Tibor, Kányádi Szilárd, Kovács Nikolett, Laczkó Tekla, István István, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, László Zita, Varga Sándor, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Kovács Éva, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Czintos József, Tóth-Páll Miklós és Zákány Mihály.

A szilveszteri produkció rendezője Bessenyei István, díszletét Fornvald Gréti m. v. tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Gabriela Tănase, dramaturgja Bessenyei Gedő István, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója pedig Varga Katalin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: