2018-07-05 12:08:46• hírek • Bede Emőke

Már letölthető a polgármesteri hivatal mobilalkalmazása

Csütörtökön hivatalosan is hozzáférhetővé tették a Satu Mare City App néven elérhető alkalmazást, melynek segítségével a városvezetés a bürokrácia csökkentése mellett a hivatal és a lakosság között szeretne közvetlenebb kapcsolatot kialakítani.

A négy nyelven - románul, magyarul, angolul és németül - is elérhető applikáció több funkciót egyesít magában: a város életét érintő híreket közöl, közelgő eseményekről számol be, riasztásokat és sürgős értesítéseket jelenít meg, illetve a Szatmárnémetibe látogató turisták számára is tartogat néhány érdekességet. Mindemellett a regisztrált felhasználók különféle problémákat jelezhetnek az alkalmazás segítségével a hivatal felé, de a hivatalos ügyek egy része is elintézhetővé válik a platform segítségével.
 

A regisztrációhoz a személyi igazolvány és a felhasználói fiók igénylőjének fényképe kell, melyet aztán a lakosságnyilvántartó hivatal munkatársai feldolgoznak, és ezek alapján megerősítik a regisztrációt. Erre a típusú regisztrációra nem csak a kamu-felhasználók kiszűrése miatt van szükség, hanem azért is, hogy a hivatali ügyintézés még hatékonyabb lehessen. Mint elhangzott, az igényelt felhasználói fiók segítségével nem csak a polgármesteri hivatal alkalmazásába, hanem az újragondolás alatt álló weboldalra is be lehet majd lépni, illetve a megadott valós adatok segítségével akár egy okostelefontelefonról is elintézhetővé válik a hivatalos ügyek jelentős része, azaz nem kell személyesen is befáradni az irodába.



 

„A jövőben szeretnénk még több funkciót beépíteni az applikációba: ezek főként az oktatási  és egészségügyi rendszerhez, a tömegközlekedéshez, a közbiztonsághoz és a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódnak majd. Mint minden projektnél, itt-ott szükség lehet még néhány javításra, viszont a pozitív eredmények azonnal megmutatkoznak majd” –mondta el Kereskényi Gábor polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón. 
 

Az alkalmazás már most letölthető: az Androidot használók ide kattintva, az iOS rendszert futattató készülékek tulajdonosai pedig ide kattintva érhetik el az applikációt. A használat során tapasztalt problémákat és az építő jellegű kritikákat a hello@primariasm.ro címre vagy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos Facebook-oldalára várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: