2018-02-11 12:21:00• hírek • Közlemény

Már lehet pályázni a Bethlen Gábor Alap támogatására

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című program felhívását, amelynek célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása.

Az összeget nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz hozzájárulásra, valamint hallgatói támogatásra lehet igényelni a 2017/2018-as tanévre.


Csak Szatmár megyében 15480 lehetséges támogatottja van a programnak. Ahhoz, hogy a pályázat sikeres legyen, határidőre fel kell adni a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot, amit a hozzátartozó borítékban kell eljuttatni március 14-ig az RMPSZ címére.


Feltétel egy igazolólap, ami bizonyítja, hogy a tanuló magyar nyelvű oktatásban vesz részt, iletve csatolni kell egy dokumentumot az igazolatlan órák számáról is, mivel az a tanuló, aki a 2017/2018. tanév első félévében több mint 50 tanórát igazolatlanul hiányzott, nem részesülhet a vissza nem térítendő támogatásban.


Az előző évek gyakorlatához képest nincs változás a programban, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a lebonyolító szervezet, az egyszeri támogatást pedig a Bethlehen Gábor Alapkezelő utalja ki az érintett családok számlájára.


Bővebb információt a http://www.szulofoldonmagyarul.ro/palyazati-felhivas.php címen vagy az RMPSZ megyei elnökénél a 0721440666 telefonszámon lehet kérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: