2020-07-14 09:12:17• hírek • Bede Emőke

Már közel 9800 koronavírustesztet végeztek el a szatmári laborban

Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala
Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal legfrissebb, kedd reggeli tájékoztatása szerint megyénk területén jelen pillanatban (július 14.) 686 olyan személyt tartanak számon, akinek a közegészségügyi igazgatóság azt javasolta, hogy saját és mások egészsége érdekében töltsenek 14 napot otthoni elkülönítésben.

Megtudtuk továbbá, hogy immár 9749-re nőtt a Szatmár megyei Covid-19 laborban elvégzett tesztek száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi tájékoztatása szerint megyénkben a betegség megjelenése óta 82 személyről bizonyosodott be, hogy megfertőződött a kórokozóval. A 72 gyógyultat és a 8 elhunytat figyelembe véve, ez azt jelenti, hogy már csak 2 aktív esetet tartanak számon megyénk területén.


A prefektusi hivatal emellett azt is közölte, hogy az elmúlt 24 órában a petei határátkelőnél 3243 személy lépett az ország területére, kik közül csupán 15 személynek javasolták azt a közegészségügyi igazgatóság munkatársai, hogy ha lehet, töltenek elkülönítésben két hetet. Csanálosnál hétfő reggel és szerda reggel pedig csupán egyetlen olyan személy érkezett Szatmár megyébe, ki azt nyilatkozta, hogy egy koronavírus-járvány által érintett országból érkezett. A DSP munkatársai számára is azt ajánlották, hogy 14 napig ne hagyja el otthonát.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: