2014-05-20 18:20:14• hírek • Szatmár.ro

Már két egyetemre is bejutott Kerekes Anna

Tar István tanítványa a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik legsikeresebb diákja.

Nemrég ismerkedhettek meg a sajtó képviselői a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XII. A osztályos tanulójával, Kerekes Annával, akire méltán lehet büszke az egész iskolaközösség, sőt, Szatmár megye is. Napjainkban ugyanis meglehetősen ritka, hogy egy diák annyira érdeklődjön egy tantárgy iránt, mint ahogy azt Anna teszi - ráadásul tehetséges, könnyen tanul és jól gondolkodik, nem csaoda hát, ha sok tanár irigykedik az őt földrajzra oktató Tar Istvánra.

Mert Kerekes Anna a földrajz nagy rajongója már 3 éves kora óta. Ahogy nőtt, egyre jobban érdekelte őt a Föld, a csillagok, a kontinensek, egyre több könyvet olvasott, műsort nézett és falta földrajztanárának a szavait.

A folyamatosan halmozódó tudás pedig a tantárgyversenyeken való részvétellel, illetve az ezeken elért eredményekkel párosult. Anna kilencedik osztályos kora óta folyamatosan első helyezett a földrajz megyei tantárgyversenyen, háromszor szerepelt kitűnően az országos tantárgyversenyen és háromszor vett részt a Nemzetközi Földrajz Tantárgyverseny válogatóján.

A nehéznek számító megmérettetésen idén szerepelt a legjobban, a Romániát képviselő csapat tartalékosa lett. Ezen a versenyen alap-elvárás az angol nyelvtudás, hiszen angol nyelvű a verseny és egy szóbeli, valamint egy írásbeli szakaszból áll.

Kerekes Anna egyéb földrajzversenyeknek is rendszeres résztvevője, XI. osztályban a Bolyai Farkas Országos Magyar Tannyelvű Iskolák Teleki Sámuel földrajzversenyén első helyezett lett. Ezzel pedig felvételt nyert a Babes Bolyai Tudományegyetem földrajz szakára.

Anna fizikából is kitűnő, ebből a tantárgyból is számos versenyen vett részt és volt eredményes - felvételt nyert a BBTE fizika szakára is. Persze kitart a földrajz mellett, tanulmányait is ebbe az irányba fogja folytatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: