2009-04-17 14:23:05• hírek • Parajdi Andrea

Ültetik a virágokat a korzón

Az elmúlt évek alatt komoly átalakulás történt a város központjában. A zöldövezeteket egyre igényesebben gondozzák, s egyre több zöldterületet alakítanak ki. Pénteken a korzó mentén ültették a virágokat a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat munkatársai.

A tavasz érkeztével megkezdték a város zöldövezetének rendbetételét a licitet nyert cégek. Mint ismeretes a város három évre köt szerződést a közterületen lévő zöldövezetek rendben tartását illetően. Októberben szervezték meg az újabb licitet, amikor a Florisal Rt. a tíz részre felosztott városi területek közül, ötöt megszerzett magának.

A Florisal Rt. tartja rendben többek között a városközpontban lévő parkot, az újközponti zöldövezeteket, illetve immár a korzó mentén húzódó zöldövezetet is. Április 16-án, csütörtökön kezdték meg és április 17-én, pénteken is folytatódott a korzónál lévő zöldövezet virágokkal való beültetése, illetve ahol szükséges volt gyepszőnyeget is elhelyeztek.

A Florisal munkatársai tagetiszeket, és begóniákat ültettek ki a területre, 1 négyzetméterre körülbelül 50 darab virágtőt. Ezek azok a növényfajták, amelyek a hideg idő beálltáig folyamatosan virágokat hajtanak. A Florisal kertészetében termesztett növényeket, ha az idő megköveteli napi rendszerességgel öntözik majd. A füvet pedig hetente fogják lenyírni -tájékoztattak a Florisal munkatársai.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Pénteken a korzó mentén ültették a virágokat a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat munkatársai.

A város központja különleges látványt nyújt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: