2009-10-23 13:25:57• hírek • Ferenczi Noémi

Már készülnek a szatmáriak a Halottak Napjára

Óriási koszorú- és gyertyakínálattal készültek az idén halottak napjára az árusok.Elmondásuk szerint, egyelőre nem tolonganak a vásárlók. Azt remélik, a legtöbb megemlékező a jövő hét folyamán fogja megvásárolni az ilyenkor szokásos koszorút, mécsest. A tavalyi évhez képest nem emelkedtek számottevően a halottak napi kellékek árai.

A szatmárnémeti egyes számú piacon egymást érik a szebbnél-szebb koszorúkat és mécseseket, gyertyákat kínáló árusok. Elmondásuk szerint, már a nyár folyamán megkezdték a készülődést az idei halottak napjára, hiszen a szárított virágokat már ekkor össze kell gyűjteni és megfelelő képen tárolni, hogy az ünnepre az igényeknek megfelelő koszorút tudjanak készíteni belőlük.

A koszorúk formája, színe, mérete, ára minden igényt kielégítenek. Aki a klasszikustól eltérő, kereszt vagy szív alakú koszorút szeretne 40 és 60 lej között talál az ízlésének megfelelőt. A kisebb koszorúk 25 lejbe kerülnek.

Az árusok arra panaszkodnak, hogy idén a gazdasági válság miatt kevesebb a vásárló, azonban bíznak abban, hogy sokan „az utolsó száz méteren" szerzik be a halottak napi kellékeket, addig pedig még van néhány nap hátra. A gazdasági válság miatt, egyébként, a tavalyhoz képest nem emelték számottevően az árakat.

A műanyag koszorúk ára 6 lejnél kezdődik, egy közepes méretű 10, míg egy nagyobb 20-25 lejbe kerül. Az elő virággal díszített koszorúk 20 és 60 lej között mozognak. Egy cserép krizantém ára 18-22 lej között mozog. A csokrokat 5 és 13 lej közötti áron kínálják az árusok.

A koszorúk mellett mécsesekből, gyertyákból sincs hiány. Egy egyszerű gyertya ára 50 bani-1 lej, a mécsesek viszont ennél drágábbak. Egy kisebb mécses 2 lejbe, míg egy díszesebb, jóval nagyobb akár 11 lejbe is kerülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: