2011-01-30 12:44:30• hírek • Szatmár.ro

Színvonalas koncerttel zárult a Magyar Kultúra Hete

Színvonalas előadás zárta a V. Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatot szombat este a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Szavalatok hangzottak el, fellépett a Római Katolikus Székesegyház kórusa és a Felvidéki Rockszínház.

A Felvidéki Rockszínház immár hagyományosan vesz részt a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozaton, és fellépett már a Családi hétvégén és a diákszövetség rendezvényein is. Idén a Kárpátok Őre című rockoratóriummal mutatkoztak be a szatmári közönségnek, amelynek keretében vajdasági és magyarországi táncosok és énekesek is fellépnek.

A Felvidéki Rockszínház kiterjesztette védelmi hálóját Felvidéken kívül Erdélyre, Vajdaságra, Őrvidékre és a "csonkaországra", ahonnan ma már a társulat az énekeseit és tánckarait a mai Kárpát-őröket jegyezheti. Jubileumi albumuk nem véletlenül kapta a Kárpátok őrei címet, melynek névadó dalát Karkó Heni énekli, aki tíz évvel ezelőtt pontosan ilyennek álmodta meg a társulatot.

A szombat esti előadás egy jótékonysági gála része volt, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnázium megsegítését tűzte ki célul. A Felvidéki Rockszínház tagjain kívül fellépett a Római Katolikus Székesegyház kórusa, valamint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai - Komsa Tamás, Koncz Zita és Horváth Krisztián -  is szerepeltek.

Tóth-Pál Miklós színművész, az Ady Társaság elnöke elmondta, hogy a következő alkalommal, a Magyar Kultúra Hetén belül kapnak egy-egy napot a megyeközpont magyar tanintézményei, a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont is. Ezeken a napokon a gimnáziumok meghívottjai léphetnek majd fel; olyan együtteseket hívhatnak meg, amit szívük diktál.

„A Magyar Kultúra Hetét eddig templomról templomra hordtuk, idén azért hoztuk ki - a színházba, a filharmóniába - a rendezvénysorozatot, hogy nézzük meg, szükség van-e a magyar kultúrára. Remélem ezt majd mindenki eldönti magában." - mondta el végezetül a színművész.


Fellépett a Székesegyház kórusa
Fellépett a Székesegyház kórusa



A Felvidéki Rockszínház koncertje zárta a rendezvénysorozatot
A Felvidéki Rockszínház koncertje zárta a rendezvénysorozatot


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: