2019-08-12 07:08:25• hírek • Szatmár.ro

Már kaphatók jegyek a PMN színházi előadásaira

Kamarás Iván (fotó: Császár Bálint)
Kamarás Iván (fotó: Császár Bálint)

A Partiumi Magyar Napok négy kiváló előadást tartogat a színházkedvelőknek. Az előadásokra már kaphatók a jegyek a színház jegypénztárában.

A 18. Partiumi Magyar Napokon elsőként a Bekecs Néptáncegyütteslép fel az Északi Színház termében. Augusztus 20-án 18 órakor az Ember az embertelenségbencímű nagysikerű zenés, táncos, prózás előadását mutatja be a nyárádmenti társulat. Az előadással azok előtt tisztelegnek, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről, példát mutatva nekünk, mai embereknek arról, hogy amíg a lélek él, Én is élek, amíg a magyar lélek él, a nemzet sem pusztul el! Tőkés Zsolt rendező-koreográfus irányításával a táncosok-énekesek azt bizonyítják be, hogy a magyar népnek van a világ egyik legszínesebb, leggazdagabb népzene - és néptánc kultúrája, mely az évszázadok során folyton alakult és gazdagodott, megőrizve az utókornak az eltűnt korok jellegzetességeit.

 

Sztárok a színpadon

 

A keddi előadást újabb néptáncos produkció követi – augusztus 21-én, 18 órakor a műfaj sztárjának tekintett Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutat be lendületes és sokszínű folklór-műsort. Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész olyan válogatást állít színpadra, amelynek során a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásukban látható lesz a jól ismert csárdás, a lányok üveges mutatványos tánca és az erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca. Az előadásban közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara. 

 


Just a Gigolo


Némi stílusváltást követően csütörtökön, augusztus 22-én Kamarás Iván nagysikerű Frank Sinatra-estjén vehetnek részt a 30-as, 40-es és 50-es évek amerikai zenéjének kedvelői. Az előadás egy zenei időutazás, tisztelgés Frank Sinatra és kortársai munkássága előtt. Az Idegenek az éjszakában című koncert felidézi a század közepének meghatározó slágereit. Az est különlegessége, hogy a dalok között Kamarás Iván személyes emlékeit, élményeit is megosztja a nézőkkel, emlékek, amelyekhez színészként vagy magánemberként kötődik, az adott kor ihletésében. A felcsendülő dalok között örökzöld slágerek hangzanak el, a My Way-től a Volare-n keresztül a Just a Gigolo-ig.

 

Másnap délután 5 órakor a kaposvári Csiky Gergely Színház lesz a Partiumi Színházi esték vendége. 

 

Olt Tamás Korai menyegző című előadásaa színház számára, Berecz András gyűjteményének felhasználásával készült darab, ősbemutató, amely alapjául a legszebb régi magyar hagyományok szolgálnak – a család öröme, az ünnepi készülődés, a szerelem, a házasság, a gyermekvárás és egyáltalán minden olyan csoda keresése, amiért érdemes emberként élni.

 

Az Ecomatrix által támogatott előadásokra augusztus 12-étől az Északi Színház jegyirodájában lehet jegyeket váltani, illetve online a www.biletmaster.ro honlapon. A jegypénztár augusztus 12-16. között délelőtt 10 órától délután 14 óráig várja az érdeklődőket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: