2011-09-02 14:32:16• hírek • Póti Orsolya

Már jövő héttől kaphatóak a színházjegyek és bérletek

Az induló színházi évad kapcsán tartottak sajtótájékoztatót pénteken. Két színész elhagyta a társulatot, egy érkezik, a diák és nyugdíjas bérletek ára pedig nem fog változni - tudtuk meg. Olyan előadásokat visznek színpadra, mint a Made in Hungária, a Szentivánéji álom, a Boldogtalanok vagy a Valahol Európában és látható lesz az Anconai özvegy is.

- Dicséretes, hogy a szatmáriak előszeretettel látogatják a színházat és szép számmal jelennek meg előadásainkon. Az elmúlt évadban összesen negyvenezren tekintették meg színdarabjainkat. Reméljük ez továbbra is így marad, mert a jövőben is megpróbáljuk fenntartani az egyensúlyt az igényes klasszikusok és az igényes modern darabok, valamint a komolyabb és a komikus, humoros előadások között - mondta Keresztes Attila, az Északi Színház Harag György társulatának művészeti igazgatója a szeptember 2-i sajtótájékoztatón, amelyen az új évadtervről számoltak be.

Mint megtudtuk, a társulat az új évadban tizenegy előadással készül, azaz öt felnőtteknek szóló, négy középiskolásoknak, négy V-VIII. osztályosoknak, három I-IV osztályosoknak szóló színdarabot mutat be, valamint négy előadással készülnek a nagybányai bérleteseknek, és felolvasószínház is lesz Galló Ernő rendezésében, valamint két bábelőadás Szilágyi Regina és Bandura Emese rendezésében.

Két színész - nagy Antal és Csiki Orsolya - ugyan elhagyta a társulatot, azonban új tagokkal - rendezőkkel, színészekkel - bővül a csapat. Ebben az évadban a közönség egy marosvásárhelyi rendező, Balogh Attila Valahol Európában című előadását tekintheti meg, valamint az egyik legjobb romániai rendező Radu Afrim Boldogtalanok című előadása lesz műsoron. Valószínűleg nagy siker lesz a Fenyő Miklós-féle Made in Hungaria című musical bemutatója is Szilágyi Regina rendezésében, és Shakespeare Szentivánéji álom című alkotása, amelyet Keresztes Attila fog rendezni.

A társulat új színésszel, név szerint Boros Csabával, illetve egy szatmári születésű teatrológussal, Bessenyei-Gedő Istvánnal bővül.

A társulat célja, hogy felújítsa a már látott darabokat, mint a Chioggiai csetepatét", a Chicagot, A dzsungel könyvét, valamint a Kék csodatortát, és emellett vendégelőadásokat is szerveznek, mint a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház „A titok" című előadását és a Nagyváradi Magyar Színház Szigligeti Társulatának Liliomfi című színdarabját.

Szeptember 5-től már válthatók a bérletek a 2011/2012-es évad előadásaira. A jegyek és a bérletek áráról Stier Péter  igazgató tájékoztatta a szatmári sajtó képviselőit.

„A nyugdíjasok és a diákbérletek árán nem változtattunk, de a többi bérlet és a jegyek árában sem történt nagyon nagy változás. Azonban jelentős változás történik a jegyek megvásárlásának folyamata terén, ugyanis egy új, elektronikus rendszert vezettünk be, amelynek lényege, hogy nyilvántartásba vegyük a színházlátogatókat, és értesíteni tudjuk az újdonságokról, illetve a műsor időpontjának módosulásáról." - nyilatkozta Stier Péter.

Mint megtudtuk, ehhez az új rendszerhez hasonló, alig tíz romániai színházban működik. Ennek segítségével azt a hibát is ki tudják szűrni, hogy a jegypénztárosok egy jegyet, vagy bérletet kétszer adjanak el.

A mecénás bérlet ára 400 lej, az Ady Endre bérlet ára 100 lej, egy felnőtt bérlet 50 lejbe kerül, a nyugdíjas és középiskolás bérlet 30 lej, az ifjúsági bérletek ára 25 lej, valamint a kisiskolás és Iciri-piciri bérlet 15 lejbe kerül.

A bemutató előadások jegyára 30 lej, a felnőttjegy 18 lej, a diák- és nyugdíjas jegy 12 lej, a stúdió előadások jegyára 12 lej és a bábelőadások ára 7 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: