2011-11-01 10:36:57• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kell már a takaró, van fűtés a Kölcseyben

Nagyot változott a világ a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban két hét alatt: amíg október közepén még forró teát osztogattak a gyerekeknek, addig most már forró ebédet kaphatnak a diákok. Ennél is fontosabb változás azonban, hogy eltűntek a folyosóról a didergő kezek és már senki sem kényszerül arra, hogy takaróba burkolózva járjon az épületben.

Amint azt Kereskényi Gábor alpolgármester egy héttel ezelőtt a szatmár.ro-nak elmondta, az iskola épületének kiöregedett fűtésrendszerét sikerült rákötni a kantin rendszerére. Ez volt az egyedüli ugyanis, amely működőképes volt, ám korábban ezt nem lehetett meglépni, mivel az addigi bérlő, a közgazdasági iskola, többszöri felszólítás ellenére is késleltette a kiköltözést.

A szatmár.ro azonban úgy gondolta, hogy csak a saját érzékszerveinek hisz, ezért a helyszínen szerettük volna megtapasztalni, hogy ténylegesen működik-e a rendszer. A helyszínen aztán tapasztalhattuk, hogy lényeges a különbség a mostani állapotok és a két héttel ezelőtt tapasztaltak között. Még a gyerekek is vidámabban „ütötték el" a riportert a folyóson...

„Négyszer kellett feltöltenünk vízzel a rendszert és négyszer állapíthattuk meg, hogy folyik. Volt olyan, hogy a falban szakadt ki a cső. Ezeket a problémákat azonban sikerült megoldanunk, így most már egy terem kivételével mindenütt van fűtés", mondta el ottjártunkkor Pataki Enikő, az intézmény igazgatónője.

Aki elmondta, hogy a fűtésrendszer teljes kicserélésének folyamata ettől még természetesen nem állt le. Az illetékes hatóságok most ellenőrzik a műszaki dokumentációt és ha mindent rendben találnak, akkor már jövő héten kiírhatják a közbeszerzési licitet.

Hétfőtől működik a kantin

További újdonság az iskolával kapcsolatban, hogy hétfőtől meleg ennivalóval várják a gyerekeket a kantinban. Mivel egyelőre a kantin konyhája nem működőképes, ennek rendbetétele a következő napok-hetek prioritása. Addig is a bentlakásból hordják át az ebédet.

A kantin konyhája egyelőre még nem működőképes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: