2016-04-23 16:29:53• hírek • MTI

Már hétszáz utórengés volt Ecuadorban

Hatszáz fölé nőtt az ecuadori földrengés halottainak száma, és az egy héttel ezelőtti fő rengés óta mintegy 700 utórengés volt.

Százharminc embert eltűntként tartanak nyilván, a sérültek száma 12 ezer 500 - közölte a katasztrófavédelem. A romok alól 113 embert mentettek ki.

Egy csütörtök esti utórengés 6-os erősségű volt. Ennek a középpontja a tengerparton, száz kilométerrel Portoviejo várostól északnyugatra tehető. Utórengések még hetekig lesznek - figyelmeztetett a katasztrófavédelem, és arra kérte a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát.

Csaknem 7000 épület dőlt romba, 26 ezer ember lakik szükségszálláson. Rafael Correa ecuadori elnök szerint a károk mértéke két és három milliárd dollár közé tehető.

A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legsúlyosabb katasztrófája Ecuadorban, a földmozgás ereje a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú volt.

A természeti katasztrófa legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett a rengést.

A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo városokban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: