2020-06-15 12:15:31• hírek • Bede Emőke

Már hatszor bírságoltak meg egy aradi épülettulajdonost, mert nem tartja karban ingatlanát

Fotó: Aradi Helyi Rendőrség.
Fotó: Aradi Helyi Rendőrség.

Egy Arad központjában álló történelmi épület tulajdonosát már hatszor bírságolták meg amiatt, mert a felszólítások ellenére sem állította helyre a védőháló alá rejtett ingatlan állapotát. A büntetések összértéke mostanra elérte a 12 ezer lejt, de a tulajdonosnak nem csak emiatt fájhat a feje, hanem azért is, mert az egykor szebb napokat is megélt épületre kivetett ingatlanadót 400 százalékkal megemelte a helyi önkormányzat – írja az Aradi Helyi Rendőrség közleményére hivatkozva az Agerpres.

A Helyi Rendőrség nemrégiben újabb ellenőrző akciót tartott a már jól ismert címen, és az épületeben ez alkalommal is több hajléktalant találtak, mely miatt a szomszédok az elmúlt időszakban többször is panaszt tettek. Az áldatlan állapotok nyomán a tulajdonost 1501 lejre bírságolták, ám ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis az elmúlt két évben több büntetést is bezsebelt már. A kiszabott szankciók összértéke mostanra eléri a 12 ezer lejt, ám az illetőnek eddig csak hármat sikerült ezek közül befizetnie.


A lepusztult állapotú épületek problémája Szatmárnémetiben sem ismeretlen. A polgármesteri hivatal korábban lajstromba szedte azokat az épületeket, melyek, amellett, hogy rontják a városképet, még veszélyesek is lehetnek a gyalogosokra a meggyengült homlokzat és a leomló vakolatdarabok okán. A tulajdonosoknak ezt követően felszólítást küldött a hivatal, melyben arra figyelmeztették őket, hogy amennyiben nem állítják helyre az épületeket, viselniük kell az 500 százalékos rom-adó terhét.


Noha több épületet is felújítottak a többletadót elkerülni kívánó tulajdonosok, még így is maradtak szép számmal olyanok, melyeknek állapota mit sem javult az elmúlt hónapok folyamán. Az Informatia Zilei által kikért adatok szerint jelen pillanatban 32 olyan épület van a városközpont területén és annak holdudvarában, melyekre az egyre romló állapotuk miatt már kivetették a Helyi Tanács által 2019 decemberében jóváhagyott 500 százalékos rom-adót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: