2020-03-27 21:15:47• hírek • Szatmár.ro / Digi24

Több mint 400 ezer munkaszerződést függesztettek fel

 

Már több mint 400 ezer munkaszerződést bontottak fel Romániában - közölte Violeta Alexandru munkaügyi miniszter a Digi 24-gyel.  A miniszter szerint várhatóan ezek egy része feltűnik majd a kényszerszabadsági segélyért folyamodók listáján.

 

Várhatóan április elején derül ki, hogy hány ilyen igénylés érkezett a márciusi időszakra, illetve május elején az április 1 és 16 közötti időszakra vonatkozó igénylésekről is konkrét adatokkal fognak rendelkezni (Megj: a rendelet ugyanis a szükségállapotot március 16 és április 16 közötti időszakra állapította meg.)

 

Az alkalmazottak így legkésőbb április 18-ig juthatnak hozzá a pénzükhöz, amennyiben az igénylést az alkalmazó az utolsó napokban teszi le. 

 

A miniszter arról biztosította az érintetteket, hogy miután az állam megkapja az igénylést, elindítja a támogatás folyósítását, az alkalmazó pedig 3 napon belül ki kell fizesse a kényszerszabadságon lévő alkalmazottat. Továbbá, az alkalmazónak lehetősége lesz kiegészíteni a bért, amennyiben szeretné és módjában áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: