2010-02-25 16:15:59• hírek • Kótai Levente

Már dolgoznak a nyugdíjasok

Az eddigi tapasztalatok nem igazolják munkájukban kétkedőket.

Többen élcelődtek a helyi önkormányzat és a nyugdíjasok egyesületének megállapodásán, melynek értelmében az egyesület tagjai szerződésben rögzített módon végeznek önkéntes munkát a polgármesteri hivatalnak. Ennek megfelelően minden nyugdíjas személyre szabott feladattal rendelkezik.

A mai napon is dolgozott az a nyugalmazott mérnökökből álló bizottság, mely a Nagy-piac mellet folyó útburkolat-javításokat felügyelte. Ilyés Gyula polgármester a mai tanácsülésen elmondta, hogy a hivatal alkalmazottjainak túlterheltsége miatt nagy szükség van a segítségre. Az önkéntesek komoly szakmai múlttal rendelkeznek.

Az idősek aktív csoportja szerepet vállal a városi tisztábbá tételében is. A szatmári köztisztasági vállat nem az utcák takarításában kér segítséget, hanem abban, hogy felügyeljék a munkálatok hatékonyságát. Közösen tetvezik a Hősök Temetőjének rendbetételét, ahol többek között pótolni akarják a sírokon tönkrement jeleket is.

Az idősek nem csak közhasznú feladatokat látnak el, hanem egymás ellátásában is segítenek. Régi álmuk, hogy kapjanak egy olyan ingatlan, amelyet nappali foglakoztató központtá alakíthatnak át. Az önkormányzatnak jelenleg nem áll módjában rendelkezésre bocsájtani az általuk kiválasztott középületet, mivel annak a tulajdonjog nem tisztázott.

A prefektúra közreműködésével szervezett találkozón Marian Mircea elnök elmondta, hogy az egyesület tagjainak rosszul estek a sajtóban is megjelenő rosszindulatú megjegyzések, különösen azért, mert a város nem nevetheti ki az időseit.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: