2013-04-10 15:56:17• hírek • Kocsis Zoltán

Gavrilescu: Én vagyok az áldozat

Facebook-os üzenetben és telefonon is visszautasítja az őt ért, xenofóbiára és magyarellenességre vonatkozó vádakat Dan Gavrilescu, a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgója. „Le kell szögeznem, hogy rengeteg magyar barátom, kollégám, ismerősöm van, akikkel jól megértem magam és jól együtt tudunk működni", írta a középpályás a közösségi oldal magánüzenetek opcióját kihasználva.

Terjedelmes üzenetében Gavrilescu visszautasítja a xenofób és magyarellenes vádakat. Szerinte megjegyzései nem Szatmárnémeti magyarságára, hanem a város egykori vezetőire vonatkoztak. „Nem tartom normálisnak és korrektnek sem, hogy olyan vádakkal illetnek, amelyben nem vagyok hibás, gondolok itt arra, hogy magyarellenes gyalázkodó megjegyzéseket tettem volna, amely a magyar lakosság ellen gyűlöletet gerjeszt", áll az írásban. „Elutasítom Kereskényi Gábor azon próbálkozását, hogy rajtam keresztül csináljon reklámot saját magának. Ily módon próbálja meg visszaszerezni azt a szavazóbázist, amelyet elveszített a gyenge parlamenti tevékenysége révén", olvasható kétszer is az üzenetben.

Mindezzel némileg ellentmond, hogy Gavrilescu a cikkünk megjelenése után nyilvános hozzászólásban még azzal védekezett, hogy valaki feltörte Facebook profilját és ismeretlenek írtak a nevében. „Ez az én hibám! Hirtelen nem tudtam, miként reagáljak, ezért írtam azt", válaszolt kérdésünkre a futballista telefonon. „Igaz ugyan, hogy korábban tényleg feltörték a profilomat és hirtelen nem tudtam, hogy melyik kijelentésemre vonatkozik a cikk", tette hozzá.

Gavrilescu a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján a megyeközpont útjainak állapotáról szóló vitában ragadtatta el magát, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő pedig panaszt juttatott el az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz és az Olimpia vezetőségéhez.

„Türelem, ezek az emberek azért kínlódnak, hogy betömjék az előző polgármester által hátrahagyott milliárdos lyukat...Az ördög vigye el azokat, akik még mindig visszasírják azt a senkiházi Ilyést. Hánynom kell tőletek és szégyelljétek magatokat. Mindnyájatokat elgázosítanálak és koncentrációs táborba zárnálak. Évekig nem csinált semmit és ti még most is nyaljátok a s****ét. Nem elég nektek, hogy annyi évig járomban tartott minket... Ha Vlad Tepes élne, vagy 40.000 szatmárit karóba húzna", áll többek között az ominózus hozzászólásban.

Kérdésünkre, amennyiben támadása csakis az előző városvezetés felé irányul, akkor miért 40.000 lakost húzna karóba, Gavrilescu a következőt válaszolta: „Negyvenezer lakost írtam és nem negyvenezer magyart. Nem csak magyarok, de románok is visszasírják Ilyést és bírálják igazságtalanul a mostani városvezetést. Ez a kijelentés rájuk vonatkozik".

Gavrilescu jelezte, nem kíván jogi lépéseket tenni Kereskényi ellen. „Szeretnék csak a futballra koncentrálni. Ez az, amihez a legjobban értek. Remélem, pályafutásomat nem befolyásolja ez a balhé, amibe önhibámon kívül keveredtem bele", mondta a labdarúgó a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: