2020-01-16 20:50:50• hírek • Szatmár.ro

Már csak egy futam vár a Dakar-rali versenyzőire

Az idei Dakar-rali második maratoni napját és egyben utolsó előtti futamát tartották csütörtökön. A Shubaytah és Haradh közötti szakaszon 365 kilométer összekötő és 379 kilométer várta a versenyzőket, rengeteg homokkal és homokdűnével.
 

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője, a szatmári Gyenes Emánuel a futamot a 32 helyen fejezte be, 5 óra 1 perc és 41 másodperces idővel. 52 perces hátránnyal a futamgyőztes Pablo Quintanillával szemben. Ezzel az eredménnyel Mani összetettben a 29 helyen várja az utolsó futamot.
 

Maraton kategóriában a 6. legjobb időt motorozta Mani és az összetett táblázaton is a 6. helyen áll.
 

A Malle Moto kategóriában a futamot Gyenes nagy ellenfele, a francia Benjamin Melot nyerte meg, 20 perccel jobb időt motorozva a második helyen befutó szatmári motoroshoz képest. Összetettben Mani továbbra is első, előnye Melottal szemben 1 óra 20 perc és 36 másodperc. A szerdán még a második helyen álló Florent Vayssade-nak nem ment a verseny, a 14. helyen ért célba, ezzel visszaesett a 3. helyre.
 

A pénteki futam amolyan levezető lesz, 262 kilométer összekötő és 167 kilométer mért szakasszal. Ez a szakasz egyfajta összefoglalója lesz az idei Dakar-ralinak, lesz benne homokos, földes, köves és aszfaltos út is, és 10 százaléknyi homokdűne.
 

Szorítsunk tehát Maninak, hogy szerencsésen befejezze a világ egyik legnehezebb megmérettetését.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: