2020-05-28 08:52:23• hírek • Bede Emőke

Már csak 33-an vannak intézményes karanténban Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal csütörtök reggel közölte, jelenleg 33-an vannak intézményes karanténban megyénk területén, az otthoni elkülönítésben levő személyek száma pedig mostanra 2625-re emelkedett.

A hivatal arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a szatmári laboratóriumban ez idáig 4090 személy mintáit felhasználva 3886 darab koronavírustesztet végeztek el. A betegség Szatmár megyei megjelenése óta 51 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, a Covid-19-et pedig 8 páciens halálával hozták összefüggésbe. Amennyiben a Stratégiai Kommunikációs Csoport naponta frissített adatai helyesek, akkor jelen pillanatban már csak 2 aktív esetet jegyeznek megyénkben.


 

Mi a helyzet a határon?

Szerda reggeltől csütörtök reggelig a petei határátkelőt használva összesen 1 063 fő lépett Szatmár megye területére, melyek közül 445 személynek otthoni elkülönítést irányoztak elő, a teherfuvarozók és a határ menti ingázók azonban folytathatták útjukat. Csanálosnál ugyanebben az időkeretben mindösszesen csak 25 fő lépett megyénk területére, a DSP munkatársainak utasítására pedig mindannyiuknak otthoni karanténba kellett vonulniuk.


A határrendészet legfrissebb közleményében is arra buzdítja az utazókat, hogy használják mindegyik, a nemzetközi forgalom számára megnyitott határátkelőt, hiszen csak így kerülhető el, hogy egy-egy átkelőnél komoly torlódás alakuljon ki. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a Romániába Magyarország területén keresztül érkezők helyzetét, a határrendészet egy térképet is készített, melyen a szomszédos ország területén kialakított tranzitútvonalakat, és a román-magyar határon választható határátkelőket tüntették fel.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: