2012-07-06 11:31:51• hírek • smartsport.hu

Már az idei klubvébén használják a gólvonal-technológiát

FIFA szabályalkotó testülete a gólvonal-technológia bevezetése mellett döntött: erről a világszövetség főtitkára, Jerome Valcke adott hírt.

Az International Football Association Board, a labdarúgás szabályalkotó testülete Zürichben tartott ülésén határozott a gólvonal-technológia ügyében: eszerint a 2012-es klubvilágbajnokságon két rendszert is kipróbálnak, a Hawk-Eye, valamint a Goal-Ref megoldás is bevetésre kerül. A Hawk-Eye a teniszben már működik, és kamerás megfigyelő rendszerrel segíti a játékvezető munkáját, míg a Goal-Ref a labdába épített chip segítségével döntheti el a vitás kérdéseket.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rendszer csupán annyit állapít meg, áthaladt-e a labda a gólvonalon; a végső döntés továbbra is a játékvezető kezében van. Az sem kizárt, hogy a továbbiakban is alkalmazzák majd az eddig látott gólbírós megoldást, amely eddig nem aratott fényes sikert.

A nemrég véget ért Európa-bajnokságon nagy vihart kavart, amikor Kassai Viktor nem adott meg egy gólt az Ukrajna-Anglia mérkőzésen, noha Devics lövését követően a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. Sepp Blatter FIFA-elnök le is szögezte, ezek után feltétlenül szükség van a gólvonal-technológia alkalmazására.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: