2018-08-01 06:59:00• hírek • MTI

Már a porszívót sem kímélik a hekkerek

Az otthoni okos eszközöket, így a robotporszívót is érintik a biztonsági incidensek, amelyek az Internet of Things (IoT - a dolgok internete) körébe tartoznak – hívta fel a figyelmet ESET kiberbiztonsági cég az MTI-nek küldött közleményében.

Felidézik, hogy idén év elején derült ki: titkos katonai bázisok pontos helyszínét leplezte le véletlenül a Strava nevű fitnesz alkalmazás. Az anonim statisztikák, amelyek a katonák által óvatlanul kerültek megosztásra, a nyilvánosságra hozott hőtérképeken a futóútvonalak révén egyértelműen beazonosíthatóvá tették többek között a Szíriában és Irakban található katonai bázisokat.


Gyenge pont lehet az elemzés szerint például egy robotporszívó is, amely 360 fokos kamerával rendelkezik, és feltörése révén a bűnözők teljes képet kaphatnak otthonunkról, irodánkról – ahogy néhány esetben ez már elő is fordult.


Ugyanez a helyzet a többi kamerás eszközzel is, ezért a használaton kívüli kamerát – legyen az tablet, laptop, játékkonzol vagy éppen okostelevízió – érdemes lehet időlegesen fizikailag is lefedni, leragasztani vagy letakarni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: