2020-05-18 08:40:38• hírek • Bede Emőke

Már a petei határátkelőt is választhatják a külföldről hazatérők

A román és a magyar hatóságok megegyezése nyomán május 17-én, 22 órától már a petei határátkelőn keresztül is az ország területére léphetnek a külföldről autóval vagy gyalogosan érkező utazók – tájékoztatta szerkesztőségünket vasárnap késő este a Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség.

Az említett határátkelő belépő oldalán 5 sávot nyitottak meg a Romániába érkezők előtt, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor akár újabb sorokat is ki tudnak alakítani. Mi több, a szatmári határrendészek arra is készen állnak, hogy további ellenőrző pontokat hozzanak létre, hiszen rendelkeznek a szükséges technikai felszereltséggel, és szükség esetén újabb kollégákat is berendelhetnek


A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai természetesen továbbra is jelen vannak a helyszínen, ugyanakkor a csendőrség és rendőrség is folyamatosan jelen van a határátkelőnél és annak közelében, fő feladatuk pedig a közrend és a járványügyi előírások betartásának biztosítása.


A román és a magyar határrendészeti szervek folyamatos kapcsolatban állnak annak érdekében, hogy olyan közös intézkedéseket hozzanak, melyek által határellenőrzést még operatívabbá lehet tenni - közölte a román hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: