2018-06-13 11:22:58• hírek • Bede Emőke

Már a nyitás napján sokan keresték fel az új ügyintézői irodát

Szerdán reggel, pontban 9-kor hivatalosan is megnyitotta kapuit a lakosság előtt a Szamos bevásárlóközpont legfelső emeletén az Egységes Ügyintézői Iroda, ahol nem csak személyit, de akár parkolóbérletet is lehet igényelni, mi több, helyben kifizethetők a büntetések is.

A negyedik emelet 600 négyzetméterén helyet kapott a Lakosságnyilvántartó Hivatal, az Anyakönyvi Hivatal, a Helyi Adók és Illetékek Igazgatóságának, valamint a Közterület-fenntartó Vállalat illetékbegyűjtő pénztára is, de az ügyfelek elől elzárt területen tágas archívumokat is sikerült kialakítani, melyet masszív, tűzálló ajtó véd.
 

Hogy az ügyintézés gördülékenyen folyjék, a klienseknek már a bejáratnál sorszámot kell húzniuk annak megfelelően, hogy pontosan melyik iroda szolgáltatásait szeretnék igénybe venni. Annak pedig, aki még nem találkozott ezzel a rendszerrel, a Helyi Rendőrség egy munkatársa nyújt segítséget. S hogy még véletlenül se maradjon le senki, a következő sorszámra hangosbemondó, egy kifüggesztett képernyő és az ügyintéző ablakok feletti kijelző is figyelmeztet. Mindemellett dícséretre méltó az a tény is, hogy az ügyintéző iroda minden információs táblája kétnyelvű, és a munkatársak java része beszéli is a magyar nyelvet.
 

A hivatalos megnyitón természetesen jelen volt a polgármester is, aki örömének adott hangot, hiszen nem csak az alkalmazottaknak sikerült egy tágasabb és modern munkakörnyzetetet teremteni, de a lakosság is egy 21. századi elvárásoknak megfelelő irodában intézheti ügyes-bajos dolgait. „A bürokrácia csökkentése továbbra is az egyik legfontosabb célkítűzésünk. Azzal, hogy az Egységes Ügyintézői Iroda minden részlege a Someşul üzletközpont 4. emeletére költözött, sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá vált az ügyintézés, hiszen minden egy helyen elrendezhető.” - jelentette ki Kereskényi Gábor.
 

Ami a nyitvatartást illeti, az Egységes Ügyintéző Iroda minden hétköznap 9 és 16:30 között áll a kliensek rendelkezésére, azonban annak érdekében, hogy azok is eljuthassanak ide, akik egyébként munkahelyük miatt nem tehetnék ezt meg, csütörtökön meghosszabbított órarend szerint működik az iroda. Ezen a napon 18:30-ig lehet felkeresni a Szamos bevásárlóközpont legfelső emeletét.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: