2017-03-17 13:20:07• hírek • Kocsis Zoltán

Már a negyeddöntőben megismétlődik a 2015-ös finálé

A Bayern München lesz a címvédő Real Madrid ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A pénteki sorsoláson - a nyolcaddöntővel ellentétben - már azonos nemzetbeliek és korábbi csoportellenfelek is összekerülhettek.

A negyeddöntők legpikánsabb párosításának a Bayern München – Real Madrid tűnik. A bajorok edzője, Carlo Ancelotti ugyanis korábbi csapatával találkozik. Az olasz szakember 2014-ben a madridiak kispadján meg is nyerte a sorozatot. Úgy, hogy az elődöntőben 5-0-ás összesített eredménnyel pont a Bayernt ejtette ki. Két évvel korábban, két hazai 2-1-es győzelem után viszont a Bayern verte ki a Realt az elődőntőben, tizenegyesekkel.

Van friss élménye egymás ellen a Barcelonának és a Juventusnak is, mivel a 2015-ös fináléban e két együttes csapott össze: akkor a katalánok Ivan Rakitic, Luis Suarez és Neymar góljaival 3-1-re nyertek. Az olaszok találatát Alvaro Morata szerezte.

Európa legtámadóbb csapatai közé tartozik a Monaco és a Borussia Dortmund, így nem akármilyen párosításnak ígérkezik kettejük csatája sem. A két gárda még soha nem találkozott egymással, kapcsolódási pontjuk viszont, hogy a németek gólzsákja, Pierre-Emerick Aubameyang még a Milan kölcsönjátékosaként megfordult a francia együttesben is.

Nem találkozott egymással a tavalyi döntős Atletico Madrid és az angol bajnok Leicester City sem. A párosítás esélyese az Atletico, ám ne feledjük, az előző körben sem a City volt a favorit a másik spanyol csapat, a Sevilla ellen sem…

Az első mérkőzéseket április 11-12-én, a visszavágókat április 18-19-én rendezik. A sorozat döntőjének június 3-án Cardiff ad otthont.

A negyeddöntő párosítása (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák):
Atlético Madrid (spanyol)-Leicester City (angol)
Borussia Dortmund (német)-AS Monaco (francia)
Bayern München (német)-Real Madrid (címvédő, spanyol)
Juventus (olasz)-FC Barcelona (spanyol)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: