2017-02-07 09:04:18• hírek • Kocsis Zoltán

Már a nagyobbak is

A kézilabda, mivel terem sport, ilyenkor télen virágzik csak igazán - már ahol nincs jégvirág a tornatermek ablakán. A Szatmár - Ferencváros női kézilabda utánpótlásprojekt csapatai is ezer fokon égnek: készülnek a küszöbön álló megmérettetésekre.

A hajdani Szatmár vármegye magyarországi részére eső csapatok annyival szerencsésebbek, hogy ők játszhatnak a Magyar Kézilabda-szövetség korosztályos bajnokságaiban. Partiumban ezzel szemben ilyen lehetőség nincs, így a lánykák egymás elleni meccseken készülhetnek a küszöbön álló rangsoroló tornákra, melyeket Csengerben, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Mezőfényen, Túrterebesen és Budapesten rendeznek majd meg. Ilyen felkészülési torna lesz Sárközújlakon is a Hógolyó Kupa a 7-8 éveseknek és a Hóember Kupa a 8-9 éveseknek.

„Öröm látni, hogy a játékosok önmagukhoz és adottságaikhoz képest is mennyit fejlődnek, alakulnak át és válnak valóban kis sportolókból játékosokká. Rengeteg technikai és taktikai elemet elsajátítottak már, csüngnek a tévén, ha kézilabda mérkőzés van, mert ott vannak előttük az élő példaképek", lelkesedik Kiss Zoltán projektvezető.

Érdekes fordulat ugyanakkor, hogy a kezdeményezés hatására néhol megfordult a helyzet és a kicsik lettek a nagyo(bba)k példaképei! Túrterebesen az elmúlt hétvégén 11-14 éves lányoknak rendeztek bajnokságot, ők pedig a kisebbek élményein felbuzdulva kezdtek el kézilabdázni! A hat csapatos tornát Avasújváros lányai nyerték, megelőzve Avasújfalut és Mezőfényt.

„A Ferencváros szakmai stábja is szuperlatívuszokban beszél az eddig végzett munkánkról. A budapesti Mikulás Kupán az ott szerepelt reménységeink mindenkinek felkeltették az érdeklődését és már most kiemeltek néhány játékost, akikben látnak fantáziát", árulta el Kiss. „Ez adhat erőt mindenkinek - játékosoknak, edzőknek, szülőknek - hogy érdemes áldozatot hozni a rendszeres sportolásért, edzésért", tette hozzá a projekt ötletgazdája.

Szót ejtettünk már arról, hogy a kicsi lányok játék iránti elkötelezettsége, az okozott öröm a nagyobbakat is magukkal ragadta. A Szatmár Ferencváros projekt azonban egy másfajta, intézményesítettebb hatást is kiváltott: közreműködésével komoly szakmai kapcsolatépítés kezdődött a Fradi férfi kézilabda-szakosztálya és a Nagybányai Minaur Kézilabda Akadémia között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: