2014-05-12 15:57:32• hírek • Kocsis Zoltán

A második pozícióban lesz a szavazólapon az RMDSZ

Gelu Coman
Gelu Coman

A szavazólap második helyén szerepel majd az RMDSZ jelöltje az időközi részleges parlamenti választáson, derült ki a Megyei Választási Iroda hétfői sorsolásán. A délelőtt megtartott sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy már a választási kampány megkezdése előtt megszegte a törvényeket az egyik párt.

A 13.00 órakor a Megyei Választási Irodában megtartott sorsoláson eldőlt, a kettes számú képviselői körzetben induló pártok és jelöltjeik milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon. Ezek szerint Nagy Szabolcsot, az RMDSZ jelöltjét a második pozícióban kell majd keresni.

Az első pozícióban a PDL és Ileana Blidar, a harmadikon a PSD-UNPR-PC és jelöltje, az egykor még liberális Ovidiu Silaghi, a negyediken a Népi Mozgalom Pártja és Laura Bota, az ötödiken a Dan Diaconescu Néppártja és annak névadója, a hatodikon pedig a Polgári Erő Pártja és Sergiu Babasan található majd.

A sorsolást megelőző sajtótájékoztatón Gelu Coman, a választási iroda elnöke elmondta, eddig egyetlen egy bejelentést kaptak: a PSD-UNPR-PC jelentette fel a Polgári Erő Pártját, mert az már a kampány kezdete (május 10) előtt elkezdte a jelöltje népszerűsítését.

A sajtótájékoztatón néhány érdekes statisztikai adat is elhangzott. Ezek szerint a választási körzetben 65.977 személy rendelkezik szavazati joggal, ennek megfelelően 65.220 VOTAT (szavazott) feliratú öntapadó és 230 hasonló feliratú pecsét készült. Akik élni szeretnének állampolgári jogaikkal, azokat összesen 47 település 64 szavazóházába várják az urnák elé. Emlékeztetőül a 2-es körzetbe tartozik Szatmárnémeti északi része, továbbá Szatmárhegy, Szatmárpálfalva, Szatmárudvari, Kolcs, Apa, Aranyosmeggyes és Szamosborhíd község.

A választás - tehát csak a parlamenti választásról beszélünk - lebonyolítására 622.000 lejt biztosít az állam. Ebből 382.000 lejt tesz ki a szavazóbiztosok fizetése, 230.000 lejt a szavazólapok, öntapadók kinyomtatása, pecsétek biztosítása és egyéb szervezési költségek és 10.000 lejt fordíthat a prefektúra beruházásokra - példának okáért nyomtatókat vásároltak ebből az összegből.

Emlékeztetőül: az európai parlamenti választások kapcsán egész Szatmár megyében, az időközi parlamenti választások kapcsán pedig a 2-es számú képviselői körzetben várják az urnák elé a szavazati joggal rendelkező szatmáriakat május 25-én, vasárnap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: