2014-05-14 00:40:01• hírek • Kocsis Zoltán

Már a holtakat sem hagyják békén!

Lassan három hete választási kampányplakátok köszöntenek ránk minden utcasarkon, a bannerek Damoklész kardjaiként lebegnek fejünk fölött szerte a városban. Nincs ez másként a szatmári falvakban sem, ahol villanyoszlopok, buszmegállók hirdetik a mosolygó jelölteket. Nem biztos, hogy valamennyi plakát a törvénynek megfelelő helyre van kiragasztva, de egyik-másik szabálytalanság mellett hajlandóak vagyunk szemet hunyni...

Nem mehetünk el szó nélkül viszont amellett, ami kedden Kiskolcson történt. A Polgári Mozgalom úgy gondolhatta, mit neki kegyelet és egyéb keresztény értékek: a református temető kerítésére feszítették ki bannerüket. Mihai Razvan Ungureanu korábbi miniszterelnök itt hirdeti politikai üzenetét, mely szerint erővel le kell cserélni őket - azaz a jelenlegi politikai vezetőket.

Első lépésként talán kezdhetné szatmári szervezetének vezéreivel, akik már a temető szentségét sem tisztelik alantas politikai ambícióik megvalósításában.

Amennyiben olvasóink a kampány során bármiféle törvénysértést észlelnek - legyen az akár egy plakát vagy banner szabálytalan kihelyezése -, feljelentést tehetnek a Megyei Választási Irodánál a 0261-715288-as telefonszámon, a 0261-716504-es faxszámon, vagy személyesen, de értesíthetik a rendőrséget is.

Emlékeztetőül: plakátokat, bannereket csak a törvény és a helyi önkormányzat által erre a célra kijelölt helyekre szabad kirakni. Magántulajdon esetében például a tulajdonos írásos beleegyezésére van szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: