2009-06-22 10:11:55• hírek • Szatmar.ro

Már a bajnokság élén Gyenes

Mani (jobbra) Romeo Duicuval
Mani (jobbra) Romeo Duicuval

Az országos bajnokság ötödik etapját megnyerve az élre ugrott a szatmári motoros.

A hétvégén Nagyszeben környékén rendezték az országos endurocross bajnokság ötödik futamát, amelyen részt vett Gyenes Emánuel is.

Ha már ott volt, meg is nyerte a futamot, tíz percet verve a mezőnyre. Ezzel a győzelemmel a négyből négyet nyerő (és egy futamot kihagyó) szatmári kiválóság átvette az összesített verseny első helyét, megelőzve a marosvásárhelyi Gagyi Pétert, aki mellesleg nem vett részt a legutóbbi futamon.

„Azt hiszem ha itt is lett volna, akkor is megnyerem a versenyt, mert nagyon feküdt a pálya. Az erdős részeken nagyon gyors szakaszok voltak, és a kétórás futamon 10 perces előnnyel végeztem az első helyen" - nyilatkozta a bajnokságot eddig már kétszer megnyerő Gyenes.

A Vectra Racing Team versenyzőjére igazán mozgalmas nyár vár, hisz a hétvégén Buzauban (Bodzavásár) indul a Romanien Extreme Adventure, mely során a motorosok, az autósok és a squadosok 1680 kilométert tesznek meg hat nap alatt. A versenyen részt vesz a hazai mezőny krémje, a Dakart is megjáró Romeo Duicuval és Marcel Buturuzával az élen. A viadalon Gyenes az extrém kategóriában indul, két másik szatmári motoros, Szilveszter Márton és Oláh László társaságában.

Augusztusban következik aztán a szezon legnagyobb erőpróbája, a Red Bull Romanics, amelyre remek felkészülési lehetőség a bodzavásári verseny.

„A két verseny hasonlít egymáshoz, mindkettőn GPS-t kell használni, ezért edzésnek is jó lesz a buzăui viadal" - nyilatkozta Mani, aki a Red Bull Romanicsot is kétszer megnyerte korábban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: